Andrej Martin bravúrja

Szerencsés vesztesként, karrierje során először került főtáblára a párizsi nyílt teniszbajnokságon Andrej Martin, mégis már a harmadik fordulóra készülhet.A szlovák teniszezőtől már a második fordulóba jutás is nagy siker volt, a 29.-ként kiemelt Lucas Pouille legyőzése pedig – Igor Moška, a Szlovák

Szerencsés vesztesként, karrierje során először került főtáblára a párizsi nyílt teniszbajnokságon Andrej Martin, mégis már a harmadik fordulóra készülhet.

A szlovák teniszezőtől már a második fordulóba jutás is nagy siker volt, a 29.-ként kiemelt Lucas Pouille legyőzése pedig – Igor Moška, a Szlovák Teniszszövetség főtitkára szavaiaval élve – maga a csoda.

A 26 éves Martin végig támaszkodhatott az adogatására, gyakran és nagy hatásfokkal szaladt be a hálóhoz, és a hosszabb labdamenetekben is rá tudta kényszeríteni akaratát ellenfelére. Az első szettet egy brék után 6:3-ra nyerte, a másodikban ugyan ellenfele 3:1-ről 3:3-ra egyenlíetett, de a végjátékban Martin volt a jobb, és 7:5-re hozta a játszmát. A harmadikban pedig lemásolta az elsőt, ismét egy brékkel 6:3-ra hozta azt.

„A közönség természetesen a francia teniszező oldalán állt, így rajta nagy volt a nyomás. Ő volt az egyértelmű esélyes, akinek nyernie kell, én csak meglepetést okozhattam – nyilatkozta Martin, aki szerint az idő múlásával egyre jobb teljesítményt nyújtott a meccsen. – Az első szettben sok hiba volt mindkét részről, de a fontos labdáknál mindig tudtam valami pluszt nyújtani. A második szettől már a nézők is élvezhették a játékot, a harmadikban pedig ellentmondást nem tűrően teniszeztem.”

A lucky looserként főtáblára jutó Martin a harmadik fordulóban a kanadai Milos Raoniccsal találkozik. A nyolcadikként kiemelt, montenegrói születésű játékossal Martin eddig egyszer találkozott pályafutása során. „Van miért visszavágnom, a 2011-es Australian Open selejtezőjének döntőjében egy megnyert meccset vesztettem el ellene. Raonic akkoriban tört be a legjobbak közé, a barátaim húztak is, hogy én indítottam el a karrierjét. Remélem, hogy most ő járul hozzá az én pályafutásom előmozdításához” – poénkodott Martin.

Dominika Cibulková is készülhet a Roland Garros harmadik körére, miután 6:4, 3:6, 6:0-ra legyőzte a horvát Ana Konjuhot. A 22. kiemelt pozsonyi teniszező csak a kilencedik szettlabdát értékesítve húzta be az első játszmát, a másodikban pedig háromszor is elvesztette az adogatását. A döntő szettben azonban nagyon koncentrált, és esélyt sem adott fiatal ellenfelének.

„Nehéz meccs volt. Konjuh pont olyan típusú teniszező, akik ellen nem szeretek játszani, ilyenkor gyakran pánikolok. Kitűnően kezdtem, de aztán elrontottam pár labdát, teret hagytam az ellenfélnek, és ő ezt kihasználta. A második szettben inkább erőből akartam legyűrni, ahelyett, hogy hosszú labdamenetekre kényszerítettem volna. A harmadik játszmában már pont ezt tettem, és meg is lett az eredménye – nyilatkozta Cibulková, a harmadik fordulóban a spanyol Carla Suárez-Navarróval játszik. – Ellene egészen más lesz teniszezni. Tudom, mire számíthatok tőle, már sokszor játszottunk egymással. Konjuh ellen lövésem nem volt, mit várhatok. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?