Alberto Costa diadala

Párizs. Tegnap délután befejeződött a francia nemzetközi teniszbajnokság. A férfi fináléban a spanyol Alberto Costa négy játszmában legyőzte honfitársát, Juan Carlos Ferrerót. A hölgyek mezőnyében Serena Williams diadalmaskodott, a döntőben nővérénél, Venusnál bizonyult jobbnak.

A két testvér a tavalyi US Open után találkozott ismét Grand Slam-torna döntőjében, s New York-hoz hasonlóan Párizsban is kétjátszmás mérkőzésre került sor. A tengerentúlon az idősebb nővér diadalmaskodott 6:2, 6:4-re, most azonban – teljesen megérdemelten – fordult a kocka. Serena Williams végig jobban játszott, még úgy is, hogy több ki nem kényszerített hibát követett el (54:47), s végül 7:5, 6:3 arányban győzött. A hétfőtől világelső Venus csak időnként nehezítette meg húga dolgát. Az első játszmában például 4:2-re vezetett, a győzelemre viszont nem volt igazán esélye. A legújabb világranglista második helyen álló Serena 18 nyerő ütésére csupán négy hasonló válasz érkezett, s ez döntőnek bizonyult. Az adogatás elnyerési lehetőségekből is többet használt ki a bajnok (11-ből 7-et, Venus: 12/5). Egyébként a finálé 91 percig tartott, s a győztes 760 500, a vesztes 380 250 eurót kapott. „Rendkívül boldog vagyok, régen vártam már a Grand Slam-győzelemre. Azzal, hogy Párizsban sikerült győznöm, egyik dédelgetett álmom vált valóra” – mondta boldogan a döntő után Serena Williams.

Két és fél óráig tartott tegnap délután a férfi egyes fináléja, melyben két spanyol teniszező találkozott. A 27 esztendős Alberto Costa remekül kezdett, 6:1-re nyerte az első játszmát, a másodikban pedig 6:0-ra hengerelte le Juan Carlos Ferrerót. A harmadik játszmában Ferrero diktálta az iramot és 6:4-re nyert. A negyedikben viszont ismét az történt a pályán, amit Costa akart, s így megérdemelten győzte le 22 esztendős ellenfelét. Egyébként mindkét sportoló első ízben játszott Grand Slam-tornán döntőt.

DÖNTŐK

Férfi egyes: Albert Costa (spanyol, 20. kiemelt) – Juan Carlos Ferrero (spanyol, 11.) 6:1, 6:0, 4:6, 6:3.

Női egyes: Serena Williams (amerikai, 3.)–Venus Williams (amerikai, 2.) 7:5, 6:3.

Női páros: Virginia Ruano Pascual, Paola Suarez (spanyol, argentín, 2.)–Lisa Raymond, Rennae Stubs (amerikai, ausztrál, 1.) 6:4, 6:2.

Vegyes páros: Cara Black, Wayne Black (zimbabwei, 5.)–Jelena Bovina, Mark Knowles (orosz, bahamai) 6:3, 6:3.

Férfi páros: Haarhuis, Kafelnyikov (holland, orosz)–Knowles, Nestor (bahamai, kanadai, 2.) 7:5, 6:4.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?