„A walesi meccs után sokan leírtak minket”

Matúš Kozáčik bombaformá- ban védett az angolok elleni gól nélküli csoportmeccsen, a pilseni Viktoria szlovák kapusa bravúrok sorozatát mutatta be.

Matúš Kozáčik bombaformá- ban védett az angolok elleni gól nélküli csoportmeccsen, a pilseni Viktoria szlovák kapusa bravúrok sorozatát mutatta be. Az UEFA a 32 éves hálóőrt választotta a mérkőzés legjobbjának, akivel az összecsapás után beszélgettünk.

Miként látta a kapuból a mérkőzést?

Nyerni akartak az angolok, mert csoportelsőként szerettek volna továbbjutni. Nekünk egy pontra volt szükségünk a nyolcaddöntőbe kerüléshez. Nagy küzdelemben kiharcoltuk a számunkra oly fontos pontot. A szigetországiak igazolták, jól képzett, támadó szellemű együttesük van. Mindannyiunk számára nagyon nehéz volt a mérkőzés, az a legfontosabb, hogy remiztünk. Fantasztikusan játszott az egész csapat, összességében rászolgáltunk a döntetlenre. Ha Mak kihasználja a ziccerét, még nagyobb szenzációt is okozhattunk volna.

Számított rá, hogy ilyen sokat lőnek kapura az angolok?

Fel voltam rá készülve. Távolról és közelről is lőttek, azonban a védőink végig rendkívül önfeláldozóan és fegyelmezetten futballoztak, és sok lövést blokkoltak.

Meglepték valamivel a szigetországiak?

Tudtuk, hogy nagyon erős csapatuk van, hogy sokat fognak rohamozni, és helyzeteket fognak kidolgozni. Számítottunk rá, hogy beszorítanak bennünket, e szerint alakította ki a szövetségi kapitány a taktikát. Egyébként szerintem az Eb-n messzire fog jutni a Hodgson-legénység.

Melyek voltak a meccs legnehezebb pillanatai?

Az első félidőben Vardy tett a legjobban próbára, a szünet után pedig Clyne lövése okozta a legnagyobb problémát. Szerencsére mindkét alkalommal hárítani tudtam, az utóbbi esetben vállal.

Mikor volt utoljára ilyen sok védenivalója a válogatott kapujában?

Azt hiszem a zsolnai, spanyolok elleni győztes Európa-bajnoki selejtezőn. Akkor egy gólt kaptam, most viszont nullával zártam.

Elégedett a csoportkörben megszerzett négy ponttal?

Nagyon. A walesiektől elszenvedett vereség után nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, hiába játszottunk jól, ha kikaptunk. Ekkor sokan leírtak bennünket. Szerencsére az oroszok ellen sikerült nyernünk, így újraéledtek a továbbjutási reményeink. Az angolokkal szemben kiharcolt döntetlennel pedig feltettük az i-re a pontot.

Mit szól a szlovák szurkolókhoz?

Fantasztikusak voltak, le a kalappal előttük. Tényleg űztek-hajtottak bennünket. Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek velünk Franciaországba.

A nyolcaddöntőben a világbajnok Németország vagy Horvátország lesz az ellenfél. Melyiknek örülne jobban?

A tizenhat között már nincs gyenge ellenfél. Természetesen Modricék volnának kedvezőbbek számunkra, ám úgy tudom, nagyobb az esélye annak, hogy a németekkel kerülünk szembe. A papírforma ez esetben a világbajnok mellett szól, de ha jól felkészülünk és kihozzuk magunkból a maximumot, meglephetjük őket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?