A tornaszervező alistáli nők elsősége

Dunaszerdahely/Alistál.

Dunaszerdahely/Alistál. A tornaszervező vendéglátók győzelmével fejeződött be a Dunaszerdahelyen lezajlott nemzetközi női teremfocitorna.

Az alistáli női futballcsapat által szervezett megmérettetésen a városi sportcsarnokban négy csallóközi (Alistál, DAC, Gelle, Kisudvarnok) és négy magyarországi (Écs, Nyúl, Győrszentiván, Ikrény) kollektíva mérte össze tudását. „Sajnos már három éve annak, hogy a csallóközi női futballcsapatok mezében szenvedélyüknek hódoló lányok, asszonyok bajnoki meccseket játszhattak. Remélhetőleg csupán szünetel, a jövőben újra beindul térségünkben a pontvadászat. Addig sem tétlenkedünk. Tornákon, barátságos mérkőzéseken teremtünk játéklehetőséget a hölgyeknek. Azon munkálkodunk, hogy éltessük a foci szeretetét, a játék örömét, újabb híveket szerezzünk a női focinak” – ismertette a torna küldetését a főszervező Zsemlye Dezső, az alistáli női futball mozgatórugója.

Az alakulatok előbb két négyes csoportban körmérkőzéses rendszerben vetélkedtek a pontokért, a csoportok két-két legjobbja az elődöntőben folytatta, a többiek pedig helyosztót játszottak. Az izgalmas fináléban rendes játékidőben nem rezdültek a hálók. Ebben oroszlánrésze volt az alistáliak kapusának, Kuczman Anitának, akinek jócskán akadt dolga. Gyakran nézett farkasszemet az ikrényiekkel. Négy ízben ziccert hárított. A tornagyőztesről büntetőrúgások döntöttek. Az első sorozatban nem kaptak gólt a kapusok, a negyedik büntetőjüket az alistáliak értékesítették, az ikrényieké kimaradt, ezzel a házigazdák tornadiadala került a krónikába. Érdekesség, hogy az alistáliak az elődöntőt is büntetőkkel nyerték.

„Büszke vagyok a lányokra, a tornasikerre. Számomra azonban az a legfontosabb, hogy nyolc csapat játékosainak nívós erőpróbát rendeztünk. A bajnoki idény rajtjára készülő kollektívák, a DAC és a magyar vendégeink számára fazonigazító főpróbának is beillett. Jót fociztunk, barátkoztunk, a jövőt terveztük. Tavasszal vasárnaponként átrándulunk az országhatárhoz közeli magyar településekre, ahol kispályás barátságos meccseket játszunk vendéglátóinkkal. Náluk ugyanis szombatonként rendezik a bajnokikat. Mi ezzel pótoljuk a nálunk keletkezett űrt” – ecsetelte tornájuk jelentőségét, hozadékát Zsemlye Dezső.

A szervezők az első három helyezettet serleggel, a legjobb kapust és mezőnyjátékost különdíjjal jutalmazták.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?