„A szlovákok teljesítették a célt, de vastaps nincs”

A világlátott Pecze Károlyt egyetlen játékos sem lepte meg különösebben a franciaországi Eb-n, a legjobb mérkőzésnek az olasz–spa- nyol nyolcaddöntőt tartja.Bevált-e a létszámbővítés?Ez elég vitatott kérdés, de szerintem igen.

A világlátott Pecze Károlyt egyetlen játékos sem lepte meg különösebben a franciaországi Eb-n, a legjobb mérkőzésnek az olasz–spa- nyol nyolcaddöntőt tartja.

Bevált-e a létszámbővítés?

Ez elég vitatott kérdés, de szerintem igen. Azáltal, hogy 24 csapat vehet részt az Eb-n, több országban nő az érdeklődés a futball iránt, hiszen most olyanok is kijuthatnak, akiknek a régi rendszerben nem volt sok esélyük. Nem értek egyet azzal, hogy csökkent volna a színvonal a létszámbővítés miatt, hiszen több – előzetesen esélytelennek tartott – válogatott nagyon jól szerepelt. Egy ország sem okozott különösebb csalódást, még ha az oroszok, törökök, ukránok biztos többet vártak is a válogatottjuktól, és többre is képesek, csak ez a torna nem jött össze nekik.

Melyik volt eddig a legjobb meccs?

Az olasz–spanyol nyolcaddöntő (2:0) nagyon tetszett, de az is kellemesen meglepett, amit a magyar válogatott produkált. Nyitott, offenzív játékkal igyekezett bizonyítani a magyar foci fejlődését. A csoportmeccseken sok volt a taktikázás, de a kieséses szakaszban már nem volt a csapatoknak vesztenivalójuk. Számomra a legnagyobb meglepetést Izland és Magyarország okozta.

Ki az Eb felfedezettje?

Valamennyi játékost ismerjük, hiszen mind komoly csapatokban játszanak. A legjobb formában talán a francia Antoine Griezmann van, de hát ő sem felfedezett, hiszen már nagy játékos az Atléticóban. Nagyon jó a játékosok átlagteljesítménye, de nincsenek közülük kimondottan kimagaslóak. Mivel minden játékost ismerek, senki sem lepett meg különösebben.

Ki az Eb legjobb edzője?

Ez még korai kérdés, hiszen a legfontosabb meccsek még hátravannak. Az azonban figyelemreméltó, hogy több jó nevű kapitánynak nyakát szegte az Eb, holott előzetesen csak az volt az elvárás tőlük, hogy jussanak ki a tornára. A románoknál, az oroszoknál és az ukránoknál is belebukott a kapitány, hogy nem jutottak tovább a csoportból. A spanyoloknál és az angoloknál érthető volt az edző bukása, hiszen mindkét csapatnak nagyobb ambíciói voltak, a spanyolok címvédőként egyenesen a végső győzelemre törtek.

Mit emelne ki a magyar és a szlovák válogatott szereplése kapcsán?

A magyarok erőteljes, technikás, tetszetős futballja és optimális hangulatú szerepelése mindenkit meglepett. A támadójátékkal rögtön elnyerték a szurkolók rokonszenvét. A nyolcaddöntőben a belgák elleni 0:4 ellenére is jó benyomást keltettek, mert támadó szellemben futballoztak, nem taktikáztak annyit. A szlovákok ugyanúgy a nyolcaddöntőben búcsúztak, de a játékuk kevésbé nyerte el a szurkolók szimpátiáját. Inkább a taktikára helyezték a hangsúlyt, de ez volt a szlovák és a csehszlovák válogatott erénye a múltban is. Szerintem a szlovákok számára a nyolcaddöntő volt a maximum, amit elérhettek. A célt teljesítették, de vastaps nincs.

Ön szerint az a négy csapat került a legjobb négy közé, amelyik a legjobban megérdemelte?

Sok múlik a szerencsén, hogy ki melyik ágra kerül, itt egy ágon voltak az angolok, a franciák, a németek, az olaszok és a spanyolok. A walesiek és a portugálok teljesítménye nincs egyensúlyban azzal, amit a másik ágról érkező ellenfeleiknek kellett nyújtaniuk. De az is megmutatkozott, hogy nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok, és mindig az adott napon nyújtott teljesítmény a döntő. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?