A komáromi taktika diadala

Komárom |

<p>Szombat délután a Duna-partiak otthonában ért véget a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportja mátyusföldi újoncának öt mérkőzésből álló győzelmi sorozata. A vízkeletiek erejéből ezúttal még döntetlenre sem futotta.</p>

Mi több, gondjaikat tetézte, hogy kiújult gólfelelősük, Gasparovics László sérülése.

A komáromiak taktikailag jól felkészültek a párharcra. Zónavédekezéssel igyekeztek kikapcsolni a játékból ellenfelük befejező csatárát, Gasparovicsot, aki ennek ellenére több alkalommal is zavart keltett a hazaiak kapuja előtt. A Tot-legénység már a párharc elején vezetéshez jutott. A 12. percben Dobrý húzott el a labdával a bal oldalon, jól időzített beadásából Nagy Jenő szerzett gólt. Néhány perc elteltével a vendégek egyenlíthettek volna. Gasparovics tört kapura, ám az utolsó pillanatban Kökényesi és Pint önfeláldozóan blokkolta a vendégek támadójának lövését. A nehéz, csúszós talajon jobbára a hazaiak akarata érvényesült, középpályásaiak jóval többet birtokolták a labdát. A vendégek jobbára magas termetű futballistái rendre később eszméltek, a legtöbb párharcot elvesztették.

A KFC vezetését Gonzáles és Dobrý növelhette volna, az eredmény azonban a félidei pihenőig nem változott. Szünet után rövid ideig úgy tűnt, hogy a vízkeletiek nagyobb fordulatszámra kapcsoltak. Gyors ellentámadásaikból, begyakorolt pontrúgásaikból azonban képtelenek voltak hasznot húzni. Ráadásul Mayer 55. percben szerzett gólja kizökkentette őket a ritmusból. A középpályás mintegy harminc méterről vette célba Petrušek kapuját, nagy erejű lövése a hálóban landolt. „Szerintem hálóőrünk ennél a momentumnál hibázott. Háríthatta volna a hazai futballista löketét, hiszen a labda a feje fölött vágódott a kapuba“ - kommentálta az esetet Mészáros Tibor, a vendégek klubelnöke. Ekkor taktikát változtattak a hazaiak. Visszahúzódtak a térfelükre, és gyors kontrákkal riogatták a vendégek védelmét.

A vízkeletiek gondjait csak tetézte, hogy gólzsákjukat, Gasparovicsot a 60. percben cserélni kellett. A 76. percben a „violák“ gólfelelősét, Nagy Jenőt szerelték szabálytalanul a vendégek védői, a megítélt büntetőt a sértett értékesítette. „Nekem úgy tűnt, hogy túl szigorúan ítélt ellenünk tizenegyest a bíró“ - vélekedett a vízkeletiek tisztségviselője a történtekről. Az összecsapás hajrájában Németh állította be a végeredményt.

KOMÁRNO-ČIERNY BROD 3:1 (1:0), g.: Nagy Jenő (12., 76. - 11-esből), Mayer (55.), ill. Németh (85.) Sárga lap: Gonzáles, ill. Zuzula, Kondákor. Játékvezető: Pucher, 250 néző.
KOMÁRNO: Podlucký, Pint (46. Bazinský), Kökényesi, Gonzáles (82. Mačanský), Untermayer (73. Lőrincz), Mayer, Kurty, Zd. Kršteňanský, Dobrý, Nagy Jenő. Č. BROD: Petrušek-Práznovský, Zuzula, Lukovics, Bobor, Kondákor, Mészáros, Farkas, Németh, Gasparovics (60. Kutrucz), Mikuš Csaba.

***

VÉLEMÉNYEK
Michal Tot (Komárno): „Jól feltérképeztük riválisunkat. Taktikai elképzeléseinket sikerült maradéktalanul megvalósítanunk. Küzdenitudásból is jelesre vizsgáztak védenceim. Elsősorban Mayer és Nagy teljesítménye emelkedett az átlag fölé. Remélem, Dobrý is csakhamar belelendül és ő is részt vállal majd a góltermésben. Az idény hajrájában szeretnénk előrébb araszolni a tabellán.“
Mészáros Tibor (Č. Brod): „A sorozatvég, a vereség önmagában még nem jelent tragédiát. Számomra viszont csalódás volt együttesünk produkciója. Játékosaink ugyanis ezúttal tudásszintjük alatt teljesítettek. Leggyengébb alakzatunk a halfsor volt. Most kétszer hazai pályán fogadjuk soros ellenfelünket, lesz alkalmunk javítani mérlegünkön. A játék képe alapján megérdemelten szereztek három pontot a komáromiak.“ (ái, tm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?