A komáromi röplabdázók lépést tartanak a bajnokjelölttel

Már csak két kettős forduló (márc. 17. és 24.) van hátra az I.

Már csak két kettős forduló (márc. 17. és 24.) van hátra az I. férfi-röplabdaligából, amely-nek finise igazi röplabda-csemegének ígérkezik: a bajnoki cím sorsa csak most fog eldőlni az eddig felváltva vezető komáromi VK Spartak UJS csapata és a zsolnaiak közt.

A komáromiak a hétvégén a negyedik-ötödik hely környékén tanyázó, jó játékerőt képviselő nagyrőcei MVK Magnezit együttesével mérkőztek meg Komáromban. A Duna-parti gárda kétszer, 3:0-ra és 3:1-re győzött, amivel megszilárdította második helyét a Zsolna mögött a tabellán. A komáromiak mérlege: 36 mérkőzésből 30 győzelem, 6 vereség, ami biztos éremszerzést ígér a tavalyi bronz után a 2017/18-as idényben is, s amely feljogosítja majd Robin Pělucha vezetőedző legénységét az extraligáért kiírt osztályozóban való részvételre,

A VK Spartak UJS magabiztosan játszott a Revúca ellen, s mindkét mérkőzésen bizonyította, hogy az eddig elért eredményei arányosak helyezésével. Az első, 3:0-s (25:21, 25:20, 25:13) mérkőzésen mind a három játszmában érzékelhető fölényben játszottak a komáromiak. Minden játékelemben felülmúlták ellenfelüket, s csak annyit adtak ki magukból, amennyi a biztos győzelmükhöz szükséges volt. Szerváik erőteljesebbek voltak a vendégekénél, támadásaik gyorsabbak és ponterősebbek. A szettek rövid időtartama is a komáromi fölényt bizonyítja.

A második, 3:1-es (25:15, 26:28, 25:18, 25:16) mérkőzés annyiban tért el az elsőtől, hogy az első, osztálykülönbséggel megnyert szett után Robin Pělucha a második játszmában nem az alaphatost küldte pályára, hanem a kispad fiatalabb játékosait, hogy az ő teljesítőképességüket is feltérképezze, s természetesen azért is, hogy a csapat önbizalma erősödjön a folytatásban. A fiatalabb játékosok akarattal és becsületesen küzdöttek, két szettlabdát is kiharcoltak a második játékrészben, a játszmát azonban a harmadik szettlabdájukat értékesítő rőceiek nyerték 28:26 arányban, és 1:1-re egyenlítettek. A harmadik és negyedik szettben visszaált az első mérkőzés menetrendje. A három pontot nem veszélyeztetve játszottak a komáromiak, minden labdára figyeltek, harmonikusan kapcsolták össze a játékelemeket, s jó játékkal simán nyerték a játszmákat, és a mérkőzést is 3:1-re.

Robin Pělucha tárgyilagosan és optimistán értékelt: „Már csak két kettős forduló van előttünk. A csapat a kitűzött cél felé halad, a fiúk technikai felkészültsége egyre javul, a csapatszellem pedig növeli önbizalmukat. Minden remény megvan arra, hogy tavalyi eredményünket felülmúljuk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?