A harmadik helyen zárta az alapszakaszt a DAC

Immár kilenc mérkőzés óta veretlen a DAC labdarúgócsa-pata a Fortuna Ligában. A listavezető nagyszombati Spartak ellen gól nélküli döntetlent játszottak a sárga-kékek, akik a 3.

Immár kilenc mérkőzés óta veretlen a DAC labdarúgócsa-pata a Fortuna Ligában. A listavezető nagyszombati Spartak ellen gól nélküli döntetlent játszottak a sárga-kékek, akik a 3. helyen zárták a bajnokság alapszakaszát.

A dunaszerdahelyiek új, kifejezetten a klub számára tervezett mezben léptek pályára a hétvégén. Az új kollekció nem „katalógusszíneket” használ, hanem a klub logójának tényleges színeit, ezért nem túlzás egyedinek nevezni az új mezt.

A meccs előtt nem ez volt az egyetlen ok az ünneplésre, az immár DAC-játékos Timotej Záhumenskýt díjazták még november hónap góljáért (amit még aranyosmaróti színekben szerzett), november–december játékosa pedig Erik Pačinda lett.

A kezdőrúgást Jakabos Zsuzsanna, kiváló magyar úszó végezte el.

Kevés helyzet

Az első és a harmadik helyezett összecsapása taktikai csatát ígért, és így is történt. Egyik oldalon sem volt túl sok helyzet – ismét megmutatkozott Marco Rossi csapatának egyik fő erőssége, hogy remekül ki tudják húzni az ellenfél méregfogát, de az is, hogy egy szervezetten védekező csapat ellen nincs, aki kreatív megoldásokkal tudna jönni.

Simon Pambou egy kellemetlenül csavarodó lövéssel tette próbára Vantruba kapust, Pačinda buktatása után pedig ígéretes helyzetből jutott szabadrúgáshoz a DAC, de Kalmár lövése elakadt a sorfalban. A DAC kapujában Macej védte nagy bravúrral Kadlec kapáslövését. Közvetlenül a szünet előtt Šatka fejese szállt a nagyszombati kapu fölé.

A második félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán. A 70. percben Ljubicic lövését öklözte ki a nagyszombati kapus. Öt perccel később Pačinda csípős szabadrúgásával is meggyűlt a baja Vantrubának. A DAC próbálkozott, de amikor lendületből megindultak volna Pačindáék, a nagyszombatiak akár szabálytalanság árán is megállították őket.

Nagy feszültség

A találkozót rizikósnak minősítették, és a nagyszombati drukkerek már a kezdő sípszó előtt rázendítettek a magyarellenes rigmusokra. A hazai szektorból is felhangzott néhány, a Spartakot gyalázó mondóka, de a vendégdrukkerek gyakorlatilag szünet nélkül szapulták a magyarokat, a hangosbemondó többszöri figyelmeztetése ellenére is.

A pályán és a pálya szélén is nagy volt a feszültség, Rossi szokásához híven a sapkáját kapdosta le a fejéről egy-egy vitatott bírói ítélet láttán, a nagyszombatiakat irányító Nestor El Maestro pedig széttárt kézzel még körbe is forgott, amikor a játékvezető nem az ő elvárásai szerint fújt…

A meccs végére annyira kiélezetté vált a helyzet, hogy a pályán is volt egy kis dulakodás. „Az érzelmek hozzátartoznak a derbihez” – mondta már a lefújás után Erik Pačinda.

Ének Rossinak

A két edző külön-külön érkezett a sajtótájékoztatóra. „A játékvezető egy kicsit a hazaiaknak fújt, de oké, ez rendben van. Neki is nehéz és érzelmekkel telített volt ez a meccs. Összességében elégedettek vagyunk, mert az élen állunk, amire előzetesen senki nem számított” – mondta El Maestro.

Amikor a dunaszerdahelyiek edzője, Marco Rossi belépett a terembe, két napszemüveges alak felpattant a széksorokból, és olaszul kezdett skandálni, énekelni a szakvezető tiszteletére.

„Budapestről jöttek?” – kérdezte rögtön Rossi, akit szemmel láthatólag meghatott a fogadtatás.

„Igen, hajrá Kispest!” – jött a válasz.

Rossi nevetett, de azonnal ki is javította a titokzatos vendégeket: „Hajrá DAC!”

Aztán már a hazai tréner is a mérkőzés értékelésével foglalkozott: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, a nagyszombatiak nem véletlenül vezetik a táblázatot. Kiváló játékosaik vannak, de ma csak szenvedtek, kontrákra és hosszú labdákra játszottak, mert más lehetőséget nem hagytunk nekik. A csapatom a megfelelő hozzáállással, akarással játszott. Az eredménnyel nem vagyok elégedett, de a csapatom hozzáállásával igen” – mondta Rossi.

Újabb hazai meccs

A nagyszombatiak kilencpontos előnnyel várhatják a rájátszást. „A tabella második felében lévő csapatok ellen csak győztünk, tizenkétszer három pontot könyveltünk el ellenük” – mutatott rá a Spartak sikerének egy fontos összetevőjére a csapatkapitány Boris Godál.

A DAC sorozatban kilencedik bajnokiján maradt veretlen, és a kiváló harmadik helyen zárta a bajnokság alapszakaszát, a tízfordulós rájátszásban most már csak a legjobbakkal találkozik. Szombaton ismét hazai pályán játszanak a sárga-kékek, akik a rózsahegyieket fogadják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?