A debreceniek elégedettek, de a BATE Boriszov is bízik a továbbjutásban

ÖSSZEÁLLÍTÁSDebrecen. Ibrahima Sidibe tizenegyesből szerzett góljával 1:0-ra legyőzte a Debrecen a fehérorosz BATE Boriszov csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén.„Amit terveztünk, azt sikerült megvalósítani.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Debrecen. Ibrahima Sidibe tizenegyesből szerzett góljával 1:0-ra legyőzte a Debrecen a fehérorosz BATE Boriszov csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén.

„Amit terveztünk, azt sikerült megvalósítani. Nem szerettünk volna gólt kapni, ezt elkerültük” – nyilatkozta Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. Pedig az első negyedóra alapján úgy tűnt, csak idő kérdése, hogy a fehéroroszok betaláljanak Novakovics kapujába. Négy nagy lehetőségük is kimaradt azonban, s utána inkább mezőnyjáték folyt.

A második félidő elején Sidibe harcolt ki tizenegyest, amelyet biztosan értékesített is. A BATE nem tudta feltörni a debreceniek védelmét, akik egy kontrából megszerezhették volna második találatukat is, ám Seydi túl körülményes volt a befejezésnél, maradt az 1:0.

„Kiváló csapatot sikerült legyőzni ma, de nem lesz egyszerű a visszavágó. Nem emelnék ki senkit, voltak hibák és nagyon jó dolgok egyaránt, a csapat egésze nagyon jól dolgozott – értékelt Kondás, aki szerint a fehéroroszok számára nagy előny, hogy elhalasztották két bajnokijukat is. – Nekünk a múlt héten is volt és most is lesz bajnokink. Úgy kell forgatnunk a játékosokat, hogy lehetőleg jövő kedden is legyenek friss embereink.”

A meccsen kisebb sérülést szenvedő Szakály Péter elégedett az eredménnyel. „A BATE közel olyan jól játszik idegenben, mint hazai pályán. Vagyunk annyira jók, hogy tudunk kint is gólt rúgni, és akkor meglehet a továbbjutás” – mondta a debreceniek csapatkapitánya.

Alekszandr Jermakovics, a vendégek szakvezetője sem volt igazán csalódott. „Mindennel elégedett vagyok, kivéve a végeredményt. Csökkentek az esélyeink a továbbjutásra, de miért ne tudnánk otthon legyőzni a Debrecent? Elképesztő hangulattal és 13 ezer fanatikussal várjuk a magyarokat a jövő héten” – jegyezte meg Jermakovics. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?