A család miatt váltott?

Budapest. A német lapok többsége csupán hírügynökségi jelentésekre támaszkodva számolt be Lothar Matthäus Magyarországra szerző-déséről, ám a Bild úgy tudja: a 150-szeres válogatott nem az MLSZ-ben hangoztatott évi 300 ezer euróért, hanem kerek egymillióért vállalta a feladatot.
„Matthäus lefújta a meccset.

Budapest. A német lapok többsége csupán hírügynökségi jelentésekre támaszkodva számolt be Lothar Matthäus Magyarországra szerző-déséről, ám a Bild úgy tudja: a 150-szeres válogatott nem az MLSZ-ben hangoztatott évi 300 ezer euróért, hanem kerek egymillióért vállalta a feladatot.

„Matthäus lefújta a meccset.” „Budapesti szív.” „Matthäus meglógott.” „Lothar, köszönet mindenért.” Ilyen és ehhez hasonló szalagcímekkel számoltak be a belgrádi lapok arról, hogy Lothar Matthäus, a 150-szeres német válogatott felállt a Partizan Beograd kispadjáról, s a család hívó szavára Budapestre költözött. Az újságok standokra kerülése után néhány órával a Hotel Kempinskiben hivatalosan is bejelentették, hogy a Bayern München egykori klasszisa 2005 végéig a magyar válogatott trénere lesz. A német lapok többsége nem szentelt túl nagy terjedelmet a hírnek, néhány mondatban számoltak be róla. A váltás első számú okaként mindenhol a családot emlegetik, mint ismeretes, a sztár felesége, Marijana Kosztics három gyermekével Budapesten él, üzleti vállalkozásai ide kötik, divatszalont is működtet. Az RTL sportmelléklete, a sport.de beszámolójában kiemeli, hogy Matthäus kétéves szerződést kötött, amely automatikusan meghosszabbodik, amennyiben a tréner „a másodosztályú magyar válogatottal” ki tud jutni a 2006-os világbajnokságra. Az olvasókat emlékeztetik arra: a piros–fehér–zöldeknek ez utoljára 1986-ban sikerült.

A lapok idézik Bozóky Imre MLSZ-elnök, valamint Matthäus nyilatkozatát, továbbá megemlítik, hogy a játékoslegenda nem könnyű feladatra vállalkozott, felsorolva a magyarok vb-selejtezőbeli riválisait. A Bild munkatársa úgy értesült, Matthäus jóval többet fog keresni annál, mint amennyiről az MLSZ beszélt. Az előzetesen kiszivárgott információk szerint a német csillag évi 300 ezer eurójába került volna a szövetségnek, ezzel szemben az – anyagi kérdésekben általában jól értesült – Bild azt írta, Matthäus éves fizetése egymillió euró lesz. Nagyon nem mindegy

Vegyes érzelmeket váltott ki a 150-szeres német válogatottsági rekorder érkezése. A játékosok örülnek neki, az edzők viszont inkább Magyarországról választottak volna.

Várhidi Péter, az Újpest és a Videoton egykori edzője: „Szégyennek tartom Matthäus kinevezését, mert nem hiszem, hogy a kívülről jött szakemberek képesek megoldani a sportág gondjait!”

A Stuttgartban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Szabics Imre ezt mondta: „Meglepett a döntés, de egyben örülök is, hiszen Matthäus elismert személyisége a nemzetközi labdarúgásnak.” (O-O)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?