A bajnokok húzták a rövidebbet a focigálán

Ipolyszalka. Tetszetős játékkal, magabiztosan nyerte az érsekújvári területi labdarúgó-válogatott a Győztesek Tornáját.Válogatott tíz csapatbólAz elitcsapat csupán vendégként szerepelt, hiszen a focigála mindenekelőtt az egyes bajnokságok aranyérmeseiről, történetesen az ipolyszalkaiakról (VI.

Ipolyszalka. Tetszetős játékkal, magabiztosan nyerte az érsekújvári területi labdarúgó-válogatott a Győztesek Tornáját.

Válogatott tíz csapatból

Az elitcsapat csupán vendégként szerepelt, hiszen a focigála mindenekelőtt az egyes bajnokságok aranyérmeseiről, történetesen az ipolyszalkaiakról (VI. liga), a pozbai Podhájska B-ről (VII. liga) és a Šurany B-ről (VIII. liga) szólt. Ha vendég vagy, akkor légy nagylelkű és tiszteld a házigazdát – tartja a mondás, ám a tíz csapatból összeverbuvált válogatott nem ehhez igazodott, rögvest a nyitómeccsen legyőzte az ipolyszalkaiakat, a döntőben pedig a nagysurányi fakót.

A nézőtér eléggé foghíjas volt, de azok, akik eljöttek, érdekes, változatos meccseket láthattak. Kétnapos balatoni jutalomkirándulásról érkeztek haza a nyitómérkőzés előtti estén a fáradt ipolyszalkaiak, ami meglátszott a teljesítményükön, a járási válogatott aránylag könnyű győzelmet zsebelt be. A fakócsapatok összecsapásán hiába léptek nagy önbizalommal pályára a pozbaiaknál a Kovács fivérek, a góllövéssel ezúttal hadilábon álltak. Pedig a bajnoki pontvadászat során ők ketten 62 gólt szereztek a 86-ból.

Piros lap a bronzmeccsen

A harmadik helyért folyó küzdelemben – melyet büntetőkkel az ipolyszalkaiak nyertek meg a pozbaiak ellen – az Érsekújvárt, Tardoskeddet és Udvardot is megjárt Sárfőzi Roman nem tudott uralkodni magán, és szabályosan megtámadta a játékvezetőt. Társai szerencsére azonnal lefogták, de a partjelzőknek is be kellett szaladniuk a pályára, kollégájuk megvédésére. Az incidenst piros lappal büntette a sípmester, s a magáról megfeledkezett tettes súlyos bírságra számíthat. A döntőben a nagysurányiak mindössze tizenöt esztendős üdvöskéje, Filip Černák ugyan szép góllal kiegyenlítette csapata egygólos hátrányát, ám később egyértelműen érvényesült a járási válogatott nagyobb játéktudása.

„A fiúk először játszottak együtt, nem is edzettünk közösen, de így is olajozottan működött a gépezet. Elkeserített viszont, hogy néhány egyesület nem szedte rá játékosait a tornán való részvételre. Gondolom, a történteknek lesznek következményei” – nyilatkozta lapunknak Peter Buranský, a tornagyőztes járási válogatott edzője.

Ipolyszalkai feljutás

A tornán csak harmadikok, a VI. ligában viszont elsők lettek az ipolyszalkaiak. Hogyan sikerült ez a bravúr? „Pokolian erős volt az élmezőny, és csupán a 28. fordulóban lejátszott Michal nad Žitavou elleni meccs után vált nyilvánvalóvá, hogy a dobogó legfelső fokára állhatunk – újságolta Demendi Attila ipolyszalkai klubelnök. – Most vegyes érzelmekkel vágunk neki az V. liga küzdelmeinek, hiszen utoljára három évtizede játszottunk magasabb osztályban. Tavaly egy hajszállal maradtunk le a feljutásról, mivel csak egy ponttal előzött meg bennünket a Kmeťovo. A nyári holt idényben szeretnénk egy irányító középpályással bővíteni a keretet. Tesszük a dolgunkat, eddig hat előkészületi meccset kötöttünk le, kemény ellenfelekkel szemben.”

Pozbán nem lesz VI. liga

A pozbai labdarúgók, vezetők és szurkolók legnagyobb szomorúságára hiába végzett az első helyen a VII. ligában a Podhájska B néven szereplő csapat, nem kerülhetnek fel a mindannyiuk által annyira óhajtott VI. ligába. A Podhájska A csapata ugyan példaértékűen hajrázott tavasszal, de kiesett az V. ligából. Az érvényes előírások szerint pedig ugyanabban a bajnokságban, jelen esetben a VI. ligában egy klubot mindössze egy csapat képviselhet.

„Tizenhárom évvel ezelőtt községünkben megszűnt a foci. Hétéves pangás után Podhájska B néven beneveztünk a területi bajnokság legalacsonyabb osztályába, és csapatunk teljesítménye évről évre javult. A mintegy ötszáz lakosú falunk apraja-nagyja focilázban ég, ám álmaink nem valósulhatnak meg. A jelenleg kialakult helyzet egy újabb komoly érvágást jelent a helyi fociban. Sok pénzt és tetemes energiát fektettünk az egészbe, s ez lett a vége” – kesergett Pásztor Lajos, a pozbai klub vezetőségi tagja.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?