A bajnok Zvolen már elődöntős

Szerdán bonyolították le a jégkorong Extraliga playoff-negyeddöntőjének negyedik találkozóit. A címvédő Zvolen negyedszer is legyőzte az újonc Žilinát, és elsőként harcolta ki a legjobb négy közé kerülést. A többi hat csapat még reménykedhet az el#dönt#be jutásban...

Szerdán Kowalczyk ütötte a bajnok zólyomiak második gólját a zsolnaiak elleni negyeddöntő mérkőzésenTASR-felvételA zólyomiak a két hazai győzelem után nyugodtan utaztak Zsolnára, olyannyira, hogy Ernest Bokroš vezetőedző azt nyilatkozta a visszavágók előtt: védencei mindkét összecsapást megnyerik és aztán egy héten át készülhetnek a március 15-én kezdődő elődöntőre. Ezúttal is magabiztosan hokizott a bajnok, minden tekintetben felülmúlta ellenfelét, amely tisztában volt azzal, hogy nem sok keresnivalója van a Zvolen ellen. Kedden nem nagyon igyekezett a vendéggárda, ám így is háromgólos győzelmet aratott (3:0). Egy nappal később sokáig úgy nézett ki, hogy szépíthet az újonc, de a hajrában megrázta magát a favorit és biztosan nyert (5:2). A vendégek trénere nemcsak az irammal, a színvonallal és természetesen az eredménnyel volt elégedett, hanem a játékvezető teljesítményével is: „Le a kalappal Jonák előtt, aki az első percekben igen határozott volt, s ennek köszönhetően nem szabadultak el az indulatok. Bárcsak mindenki így fújna a bajnokság hátralév# részében...” Vincent Lukáč, a zsolnaiak kassai edzője: „Valós eredmények születtek a negyeddöntőben, talán, ha egy kicsit jobban odafigyelünk a zsolnai meccsekre, jobban megszoríthattuk volna a Zvolent. Az a fontos, hogy nem okoztunk csalódást az élvonalban, pedig a csapat nagy része most játszott először a playoffban.“

Ha érvényesül a papírforma, akkor ma este újabb két együttes ünnepelheti az elődöntőbe jutást, mégpedig a Košice és a Poprad. Mindkét gárda hazai pályán szerepel és összesítésben egyaránt 3:1-re vezet. A kassaiak kedden sima, 5:1 arányú vereséget szenvedtek Szakolcán, majd egy nappal később kiköszörülték a csorbát, hiszen 3:1 arányban legyőzték az erdőhátiakat. Milan Jančuška, a kelet-szlovákiaiak vezeteődzője: „A keddi fiaskót követően elbeszélgettem a játékosokkal, akiket arra kértem, fegyelmezetten, taktikusan hokizzanak, ne kockáztassanak feleslegesen. Szerdán már elképzeléseim szerint korongoztak a fiúk, s ennek meg is lett az eredménye. Ha valaki azt hiszi, bejutottunk már a négy közé, nagyot téved, mert mindig az utolsó lépés a legnehezebb...”

Némi meglepetésre a trencséniek mindkét hazai meccsüket elveszítették (1:3, 2:3 – hosszabbítás után), s ezért nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Pedig ígéretesen kezdték a playoff-negyeddöntőt, hiszen a két poprádi összecsapás után 1:1 volt az állás; a visszavágókon azonban képtelenek voltak kibontakozni, helyzeteiket rendre elpuskázták. Nem így az észak-szlovákiaiak, akik ötletes, gyors kontráikkal megoldhatatlan feladat elé állították a feltűnően sokat hibázó katonákat. Dušan Gregor, a Dukla mestere: „A lehető legrosszabbkor sérült meg a három kulcsember, Hanzal, Smerčiak és Sejejs. Velük sokkal többre lettünk volna képesek. Nem adjuk fel, hiszen a sorozat négy győztes meccsig tart; ha pénteken meglepjük a poprádiakat, akkor az ezt követő két találkozót is mi nyerjük!”

Egy biztos: a negyeddöntőben még legalább kétszer megmérkőzik a nagy esélyes Slovan és a bravúrosan szereplő Liptovský Mikuláš, amely a váratlan pozsonyi siker után szerdán – szintén hosszabbítás után – legyőzte (3:2) a fővárosiakat. Pedig minden jel arra mutatott, a keddi meccshez hasonlóan a második visszavágót is a vendégek nyerik. Annál is inkább, mert a negyedik perc elején már 2:0 arányban vezettek. Aztán váratlanul fordult a kocka, magára találtak a liptószentmiklósiak, a második harmad közepén szépítettek, a hajrában egyenlítettek, a rájátszás negyedik percében pedig a győztes gólt is beütötték. Ľubomír Pokovič, a Slovan másodedzője: „Mondtuk a fiúknak az első 20 perc után, még két harmad hátravan, ne becsüljék le a hazai együttest. Bosszant, hogy az utolsó játékrészben beálltunk védekezni, s erre alaposan ráfizettünk.”

Az ugyancsak négy győztes meccsig tartó osztályozó 1:1-re áll. Történt ugyanis, hogy a két nyitrai összecsapás közül az elsőt a második vonal legjobbja, az iglói csapat nyerte (3:1), az egy nappal későbbi találkozón viszont az Extraliga sereghajtója diadalmaskodott (4:1). Ebben a sorozatban még legalább három találkozót játszanak.

A MAI MŰSOR – NEGYEDDÖNTŐ, 17.00: Košice–Skalica (összesítésben 3:1), Poprad–Trenčín (3:1); 17.30: Slovan–Liptovský Mikuláš (2:2). OSZTÁLYOZÓ, 17.00: Spišská Nová Ves–Nitra (1:1).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?