12 év után lehet elődöntős a Juventus

<p>A Juventus 2003 után először kerül be a legjobb négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ha a hazai 1:0-s sikere után ma este kiharcolja a továbbjutást a Monaco vendégeként. Madridi rangadó lesz a másik meccsen, a gól nélküli első találkozó után a Real az Atléticót fogadja.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A torinói együttesnek az európai kupasorozatok egyenes kieséses szakaszát tekintve 100 százalékos a mérlege a francia ellenfelekkel szemben, most a 11. ilyen összecsapásán a 11. sikerére készül.

Massimiliano Allegri tanítványai szombaton 2:0-ra verték a bajnokságban a második helyezett Laziót, ezzel már 15 pont az előnyük, s várhatóan sorozatban negyedszer diadalmaskodnak a Serie A-ban.

A Monaco ugyanakkor az európai kupákban eddig hat meccsből csak egyszer nyert olasz riválissal szemben, ráadásul a legutóbbi négy hazai találkozójából egyiken sem tudott győzni. A hercegségbeli csapat hullámvölgybe került az Arsenal elleni februári londoni 3:1-es diadal óta, s a BL nyolcaddöntőjéből is csak idegenben szerzett góljainak köszönhetően jutott tovább, az ágyúsok ugyanis a visszavágón 2:0-ra nyertek a II. Lajos Stadionban.

A Juventusból sérülés miatt a védő Martin Caceres és a középpályás Paul Pogba hiányzik majd, míg a Monacóból hasonló okból a védekező középpályás Jeremy Toulalan kénytelen kihagyni a meccset. „Óriási lehetőség előtt állunk, amelyet nem hagyhatunk ki” – hangsúlyozta Carlos Tévez, a torinói együttes csatára.

A másik mai párharcban madridi városi rangadót rendeznek, a címvédő Real az Atléticót fogadja a Vicente Calderón Stadionban játszott múlt heti 0:0 után.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője eltiltás miatt nem számíthat Marcelóra, a brazil védőn kívül pedig a sérült Luka Modric, valamint Gareth Bale sem állhat az olasz szakember rendelkezésére.

„Nem foglalkozunk azzal, hogy kulcsembereink hiányoznak, egyszerűen pótolnunk kell őket. Mindenre fel vagyunk készülve, a büntetőkre is. Nagyon nehéz meccs előtt állunk, de optimista vagyok, meggyőződésem, hogy a szurkolók hathatós segítségével kiharcoljuk a továbbjutást” – nyilatkozta Carlo Ancelotti.

„Nagyon motiváltak vagyunk, ami normális. Az odavágón jó eredményt értünk el, most pedig meg akarjuk nyerni az összecsapást. Igaz, hogy vannak hiányzóink, de sajnálkozni nincsen értelme. A legjobb teljesítményünket fogjuk majd nyújtani, és reméljük, hogy ott leszünk az elődöntőben” – szögezte le Toni Kroos, a Real német légiósa.

Az Atlético futballistáinak fáj, hogy tavaly éppen a Real ellen elvesztették a BL-finálét. „Nem foglalkozunk a lisszaboni döntővel, ez már a múlt. Mi mindig előre nézünk. Jól együtt van csapat, mindent megteszünk azért, hogy a legjobb négy közé jussunk” – szögezte le Raúl García, az Atleti középpályása.

A két csapat ebben a szezonban már hétszer találkozott egymással, az Atlético négyszer győzött, három meccs pedig döntetlennel zárult. A királyi gárda játékosai fogadkoznak, hogy véget vetnek a rossz sorozatnak, és megnyerik a legfontosabb derbit.

A Real Madrid története során eddig 22 olyan párharcot vívott a nemzetközi kupaporondon, amelynek első, idegenbeli felvonása döntetlennel zárult, s ezek közül csak egyet veszített el: a BEK 1990/91-es idényében a Szpartak Moszkvának sikerült végrehajtania a bravúrt, az orosz együttes ráadásul éppen egy gól nélküli döntetlen után tudta kiharcolni a továbbjutást a Madridban aratott 3:1-es győzelmével.

Az Atlético a harmadik olyan visszavágójára készül az európai kupaporondon, amelynek első meccsén gól nélkül játszott hazai pályán: e tekintetben százszázalékos mérleggel büszkélkedhet az együttes, ugyanis tavaly az elődöntőben a Chelsea (1:3), az Európa Liga 2009/ 10-es idényének nyolcaddöntőjében a Sporting Lisboa (2:2), valamint a BEK 1973/74-es szezonjának első fordulójában a Galatasaray (0:1) otthonában is kiharcolta a továbbjutást. (MTI, TASR, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?