Régió

Kórustalálkozó Nagykaposon

A mai találkozó az Erdélyi János Emlékév rendezvény- sorozatának része.NagykaposKórustalálkozóval és szoboravatóval ünneplik az Erdélyi János Vegyes Kar megalakulásának 20.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. szeptember 24. 19:00

A mai találkozó az Erdélyi János Emlékév rendezvény- sorozatának része.

Nagykapos

Kórustalálkozóval és szoboravatóval ünneplik az Erdélyi János Vegyes Kar megalakulásának 20. évfordulóját az Ung-vidéki településen.

A Dobó téren ma felállítják Petőfi Sándor szobrát, Túri Török Tibor, szépmíves mester alkotását, majd a kórustalálkozón fellép a szepsi Egressy Béni Vegyes Kar, a Csurbeláj Népi Zenekar, a nagykaposi Cantabile Kamarakórus, a mokcsamogyorósi Búzavirág Dalkör, az Albert-Irsai Vegyes Dalkör és a házigazda Erdélyi János Vegyes Kar is. A Csemadok nagykaposi alapszervezetének Erdélyi János Vegyes Kara 1996 májusában alakult meg. 2006-ban Tavaszi dal címmel CD-t jelentettek meg.

Gabri Rudolf, a Nagykapos és Vidéke Társulás elnöke lapunknak elmondta, a kórustalálkozó az Erdélyi János Emlékév rendezvénysorozatának része. A jubileumi rendezvényeket a költő és néprajztudós híres művének, a Magyar népköltési gyűjtemény első megjelenésének 170. évfordulója alkalmából szervezik meg. Az emlékév során dokumentumportált is szerkesztettek, melyen a társulás tulajdonában lévő összes, Erdélyivel kapcsolatos anyagot – levelet, könyvet és fotót – elérhetővé tettek a nyilvánosság számára. Májusban Nagykaposon mesemondó versenyt tartottak, szeptember 29-én és 30-án tudományos konferenciát rendeznek Erdélyi szülővárosában, Nagykaposon, és Sárospatakon, ahol a néprajztudós 53 éves korában elhunyt. Novemberben népdalverseny lesz, melyre a hazaiakon kívül magyarországi, erdélyi és kárpátaljai nevezéseket várnak, és Válogatás Erdélyi János népköltési gyűjtéséből címmel emlékkötet megjelentetését tervezik. A jubileumi rendezvények társszervezője a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

Önnek ajánljuk

Manipulálhatták a Špirko elleni vizsgálatot

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők Budapesten

GALÉRIA: Impozáns az új Slovan-stadion

Három év börtönre ítélték Michael Cohent, Donald Trump volt ügyvédjét

Megszavazta a magyar kormány a "rabszolgatörvényt"

Női kézilabda Eb - Legyőzte Romániát a magyar válogatott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?