Régió

Komarócon inkább az öregek, Nagyidán és Buzitán szinte mindenki elmegy szavazni

Kassa | A kassai járásbeli három magyar ajkú faluban megoszlik a választók életkora. Míg Buzitán és Nagyidán a fiatalabbaktól egészen az idősekig szinte mindenki részt vesz a szavazáson, addig Komarócon inkább a nyugdíjas korosztály megy el voksolni.
Németi Róbert

2016. március 5. 17:39

Nagyidán összesen három szavazóhelyiségben lehet leadni a voksokat, délután kettőig a falu lakosainak közel húsz százaléka ment el szavazni. A gombosi szavazókörzet, mely Nagyida legkisebbjét képezi, már délelőtt huszonöt százalékos részvéttel büszkélkedett. A falu két másik szavazókörzetében délután kettőig átlagosan 120-150 ember adta le szavazatát. A nagyjából 350 lakosú Komarócon délután fél háromkor mintegy 90 ember járult az úrnák elé, viszont a választási bizottság szerint itt inkább az idősebb korosztály megy el voksolni. Buzitán négy óra előtt pár perccel már hosszú sorokban várakoztak a lakosok, volt, hogy percenként akár két-három szavazó is érkezett a terembe. A választási bizottság szerint a helyzet nem meglepő, mivel az előző évek választásain is több, mint ötven százalékos eredményt értek el. Délután négy óráig a kilencszáz szavazásra jogosult buzitaiból közel 200 ment el leadni voksát, de a végeredmény a nap végére valószínűleg jóval magasabb lesz.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Népszámlálás: házról házra a kérdezőbiztossal

Népszámlálás: házról házra a kérdezőbiztossal

Döntetlenezett a DAC Trencsénben, a gálázó Slovan a bajnok

Döntetlenezett a DAC Trencsénben, a gálázó Slovan a bajnok

Óriási csatában győzött a HC DAC, ott vannak a döntőben

Óriási csatában győzött a HC DAC, ott vannak a döntőben

Komárom

Folytatódik az EuroVelo 6 építése a Duna magyarországi oldalán

Izrael

Több európai fővárosban tüntettek az izraeli légicsapások ellen

csaló hívás bank

Ne vegye fel! Nem a bank, a csalók hívják!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.