Panoráma

Vendégünk a VASÁRNAPBAN: A kórházigazgató

A múlt év júliusától egy csallóközi származású közgazdász, Kovács György vezeti Szlovákia legnagyobb egészségügyi intézményét, a Pozsonyi Egyetemi Kórházat.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 11. 15:34

Azt mondja, bár a sok sebből vérző egészségügynek válságmenedzsmentre van szüksége, sohasem szabad megfeledkezni arról, hogy az emberi élet értéke nem mérhető pénzben, és ebben az ágazatban soha nem lehet elsődleges a haszon. Az alig negyvenéves vezérigazgatóval terveiről, elképzeléseiről, életszemléletéről és családról beszélgettünk.

Honnan indult, milyen út vezetett eddig a jelentős posztig? Volt-e családi indíttatása? Hol kezdett el dolgozni? Nem ijedt meg fiatalon a felelősségtől? Nehéz volt kivívni az idős, tapasztalt szakemberek elismerését? Hol kamatoztatta a tudását? Meddig érezheti motiváltnak magát egy menedzser ugyanabban az ágazatban? Sikerült elfogadtatnia magát az orvostársadalommal? Orvosi vagy gazdasági szemszögből kell inkább egy kórház működésére tekinteni? Mennyire tartja komoly problémának a korrupciót az egészségügyben? A gazdasághoz ért, az egészségügyi menedzsmentet most is tanulja, de mennyire kell egy kórházigazgatónak értenie a gyógyítás folyamatához? Hogy viseli a családja, hogy ennyire elfoglalt és elhivatott?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Vrabec Mária interjúját.

 

2018. június 11. 14:28

Téma a VASÁRNAPBAN: Magányosok, avagy A néma nemzedék
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Épülhetne az első felhőkarcoló

Amnesty: A romák szegregációja a legnagyobb gond

Bajnokok Ligája a tévében

Fal nyomott agyon egy 15 éves fiút Jókán

Szabadulna kritikusaitól a polgármester

VIDEÓ: Nem sokon múlt a tragédia a Szoroskőn

Legfrissebb galériák
Olvasta már?