Panoráma

Sztárunk a VASÁRNAPBAN Hegedűs D. Géza

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 11. 17:27

Hegedűs D. Géza

Véres történet. A múlt század talán leghírhedtebb magyar bűnesete. A Léderer-ügy. A pénzéhes, kegyvesztett csendőrtiszt, Léderer Gusztáv és a kizsákmányoló nagyiparos, a háborús szállítóként meggazdagodott Kodelka Ferenc páratlan drámája a horthysta fehérterrorból éppen kikecmergő Magyarországon. Kettőjük közt a nő, a prostituált Mária mint a vágy titokzatos tárgya. Szász János új filmje, A hentes, a kurva és a félszemű. A húsmágnás szerepében: Hegedűs D. Géza.
Igazi kiskirályként él a jómódú hentes, nem kis vidéki mészárszéke bőségesen termeli a pénzt, amikor egy nap, frissen szerzett nőjével, aki a világ végére is követné őt, hiszen megmentette az életét, beállít hozzá Léderer Gusztáv, hogy visszaszerezze tőle jókora tartozását.

Miről szól történet? Milyen képek jelentek meg a lelki szemei előtt, amikor elolvasta a film forgatókönyvét? Visszament a múltba, gyermekkora ibrányi disznótoraiba? Hogyan tekint arra az útra, amelyet Kodelka Ferencként megtett? Hogyan készült fel a munkára? Hogyan volt képes a változásra? Melyik szerepét élvezte leginkább?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!

 

2018. június 11. 15:34

Vendégünk a VASÁRNAPBAN: A kórházigazgató
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Épülhetne az első felhőkarcoló

Amnesty: A romák szegregációja a legnagyobb gond

Bajnokok Ligája a tévében

Fal nyomott agyon egy 15 éves fiút Jókán

Szabadulna kritikusaitól a polgármester

VIDEÓ: Nem sokon múlt a tragédia a Szoroskőn

Legfrissebb galériák
Olvasta már?