Štefan Kuffa államtitkár leváltására szólította fel a kormányt az SaS

Branislav Gröhling k

Štefan Kuffa környezetvédelmi államtitkárt azonnali hatállyal le kellene váltani agresszív és elfogadhatatlan viselkedése miatt – jelentette ki az SaS a Malá Frankován történt színházi incidensre reagálva. Az ellenzéki PS szintén Kuffa leváltását követeli. Felszólította, hogy mondjon le, és ha ezt nem teszi meg, akkor Tomáš Taraba (SNS-jelölt) környezetvédelmi minisztertől fogja kérni a visszahívását.

„Élő adásban közvetített tragédia, amit az SNS és a jelöltjei művelnek. Legújabban ezt Štefan Kuffa államtitkár bizonyította, aki megszakított egy színházi előadást, a színészeket támadta, és elfogadhatatlan módon elkezdte meghatározni, ki nézheti meg a darabot, és ki távozzon” – szögezte le az SaS állásfoglalásában Branislav Gröhling pártelnök.

Az SaS hozzátette, Štefan Kuffa eddig semmilyen tevékenységet nem végzett a környezetvédelmi tárcánál. „Agresszivitás, sértegetések, nulla munkavégzés és legújabban cenzúrázási kísérlet, mindez elegendő ok, hogy Kuffa ne maradjon a posztján” – tette hozzá Gröhling.

Az ellenzéki PS szerint Kuffa a „morális felsőbbrendűségéről” való meggyőződésétől vezérelve elkezdett prédikálni a jelenlevőknek,  hogy kinek való az a színdarab, és kinek nem, amely három különböző generációhoz tartozó nő életéről szól. „Ezzel felháborító módon nemcsak az alkotói és művészi szabadságba akart beleszólni, hanem az emberek szabad döntésébe is, akik úgy határoztak, hogy kultúrával töltenek el egy kellemes estét a családjukkal és a barátaikkal” – írta a PS a közösségi hálón.

Natália Milanová, az OĽaNO (ma Slovensko mozgalom – a TASR megj.) volt kulturális minisztere kijelentette, veszélyes, ha az állam képviselője, akinek az lenne a feladata, hogy az embereket szolgálja, „boszorkányüldözésbe kezd”, és mindent betiltana, ami nem felel meg az ő elképzeléseinek. „A művészet szabad, az volt és az is marad. Még ha nehéz időszakokat is kellett megélnie a történelem során, örökre fennmarad. Csak a radikálisoknak lehet vele bajuk, akik félnek tőle” – írta a közösségi hálón.

Incidens történt egy színházi előadáson vasárnap este Malá Franková (Kisfrankvágása) településen (Késmárki járás – Kežmarok), melynek Štefan Kuffa környezetvédelmi államtitkár is részese volt. Az előadás Kuffa beavatkozását követően félbeszakadt, ezután veszekedés tört ki közte és a nézők között. Az államtitkár azt állítja, az incidens során rátámadtak.

A PS szerint Kuffa előadás alatti viselkedése kellő bizonyíték, hogy alkalmatlan bármilyen közhivatal betöltésére. „Kuffa szemmel láthatóan összetévesztette egy demokratikus ország minisztériumi államtitkárának szerepét egy középkori inkvizítoréval” – jelentette ki Zora Jaurová, a PS alelnöke. Tamara Stohlová (PS), a parlament földművelési és környezetvédelmi bizottságának alelnöke leszögezte, semmilyen kézzel fogható nyoma nincs annak, hogy Kuffa bármit is dolgozott volna környezetvédelmi államtitkárként az elmúlt hónapokban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?