Felújították a pozsonyi gyermekkórház neurológiai részlegét

gyermekkorhaz k

Hétfőn megnyílt a Pozsonyi Országos Gyermekkórház (NÚDCH) felújított gyermekneurológia részlege. A megnyitón részt vett Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügyi miniszter is, aki elmondta, hogy a rekonstrukciónak köszönhetően kényelmesebb körülmények várják a gyerekeket és a szüleiket.

„Nagyon örülök, hogy sikerült forrásokat találni a gyermekneurológiai klinika felújítására, ami lehetővé teszi, hogy jelentősen javítsuk a súlyos betegek egészségügyi ellátásának minőségét. Annak is nagyon örülök, hogy a beteg gyerekek szülei számára is jobb körülményeket teremthettünk, ami fontos, mert a szülők általában hónapokat töltenek kórházban a gyerekükkel" – mondta a miniszter.

Miriam Kolníková, a klinika főorvosa elmondta, a gyerekek mindig kísérővel kerülnek kórházba. "A kis betegek szülei folyamatosan ott vannak a kórházban a gyerekükkel, ami nekünk is nagy segítség. A mi betegeink másak, mint a többi osztályon kezelt páciens, mert ezeknek a gyerekeknek valóban különleges szükségleteik vannak, különleges téret és hozzáállást igényelnek" – mondta a főorvos. A gyermekkórház célja ezért az volt, hogy a kórházban fekvő gyerekek szülei számára is megfelelő helyet alakítson ki.

A beruházás költsége összesen több mint egymillió euró volt. "Az egészségügyi minisztérium 607 169,97 euróval járult hozzá a felújítás költségeihez, 292 886,52 eurót saját költségvetéséből fedezett a kórház, 171 831 eurót szponzoráció révén sikerült előteremtenünk" – közölte az egészségügyi intézmény, és hozzátette, jelenleg az idegsebészeti részleg építésének előkészítése, a sürgősségi részleg befejezése, valamint a gyermekpszichiátriai klinika teljes felújítása és bővítése zajlik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?