Jó termés ígérkezik

Pozsony |

<p>Az idei termés még a tavalyinál is magasabb lehet, minden jel szerint az utóbbi 5 év legmagasabb hozamaival számolhatunk &ndash; mondta tegnap Marian Uhrík, a hazai takarmányozók és raktározók szövetségének elnöke.&nbsp;</p>

A szakszövetség július 19-i prognózisa szerint a tavalyi, 2,08 millió tonnás búzatermés után idén 2,44 millió tonna várható, ami részben a nagyobb vetésterületnek és részben a magasabb hektárhozamnak is köszönhető. A kukoricából kiugróan jó termés körvonalazódik: az idei meghaladhatja az 1 millió tonnát, és a tavalyi 4,85 tonnás hektárhozam után most 5,65 tonna várható. Összességében a gabonatermés meghaladhatja a 3 millió tonnát, ami 150 ezerrel több, mint az egyébként jónak mondható 2015-ös termés. A sok napsütés és a hosszú idő után aszálymentes szezont követően a termés minőségével sem lesz gond – az igazi kérdés, hogy a jó termés nem veri-e le érezhetően a felvásárlási árakat. Az aratás a délnyugati országrészben kis híján befejeződött, jelenleg a Nagykürtösi, Turócszentmártoni és Zólyomi járásokban folyik intenzíven az aratás. A burgonyatermesztők szövetsége idén átlagosan 20 tonna feletti hektárhozamot vetít előre, az utóbbi évek egyik legmagasabb termésére van kilátás – közölte Jana Holéciová, az agrárkamara (SPPK) szóvivője. Idén 7500 hektáron termesztenek burgonyát, ami erőteljes visszaesésnek számít. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?