ZENEZÓNA

Tagadja, hogy lopott volna
A The Rubinoos dalszerzői, Tommy Dunbar és James Gangwer pert indítottak Avril Lavigne ellen, azt állítva, hogy az énekesnő az általuk szerzett I Wanna Be Your Boyfriend című dal alapján írta a Girlfriend című slágerét.

Tagadja, hogy lopott volna

A The Rubinoos dalszerzői, Tommy Dunbar és James Gangwer pert indítottak Avril Lavigne ellen, azt állítva, hogy az énekesnő az általuk szerzett I Wanna Be Your Boyfriend című dal alapján írta a Girlfriend című slágerét. Avril hivatalos honlapján reagált az őt ért vádra: „Szerintük a szöveg egy részét tőlük loptam. Soha nem is hallottam ezt a dalt. Én, és a szerzőtársam semmi rosszat nem követtünk el, és semmi alapja a vádnak” – írta Avril. Avril üzenetével párhuzamosan az énekesnő szóvivője hivatalos közleményt adott ki, mely szerint „szakértői vélemények támasztják alá, hogy nincs hasonlóság a két szerzemény között”. (d, p)

Készül a Duran Duran új albuma

Red Carpet Massacre címmel kerül a boltokba a Duran Duran új nagylemeze, amelyen az utolsó simításokat végzik a srácok, a hivatalos honlapon szereplő hírek szerint a finisébe érkeztek a munkálatok. A zenekar segítségére Nate Danja Hills producer volt, de együtt dolgoztak Timbalanddel és Justin Timberlake-kel is pár dalon. Ez lesz a Duran Duran első lemeze, mióta Andy Taylor gitáros elhagyta a csapatot a 2004-es Astronaut című visszatérő lemezük megjelenése után. (p, z)

Jennifer Lopez – indul az első

Jennifer Lopez 1999 óta ostromolja a slágerlistákat, közben még sosem turnézott, csak különálló fellépései voltak. Hamarosan útnak indul, férjével, Marc Anthonyval közösen. Koncertsorozatuk szeptember 29-én Atlantic Cityben veszi kezdetét. A bevétel egy részét a latin-amerikai országokban a gyermekek egészséges étkeztetését segítő alapítvány kapja meg. (d, p)

Paul McCartney után Joni Mitchell

Sir Paul McCartney nagy meglepetésre otthagyta kiadóját, az EMI-t, és a Starbucks nevű nemzetközi kávéházlánc által idén indított Hear Musichoz szerződött, június 4-én itt jelent meg a Memory Almost Full című albuma. Most követte őt Joni Mitchell – az énekesnő szeptemberre tervezett nagylemeze szintén a cég gondozásában lát napvilágot. (o, p)

Főszerepben a szintetizátor

A Franz Ferdinand új hangzásvilágú harmadik lemezt ígér. A skót együttes tagjai már korábban is utaltak rá, hogy az első két lemeztől nagyban eltér a készülő harmadik album, Paul Thomson dobos pedig elárulta: az új dalokban szinte kivétel nélkül a szintetizátor a főszereplő. „Mostanában megőrülünk a régi szintetizátorokért, a napokban egy koncerten szerettünk volna ízelítőt adni az új dalokból, de az összes szinti elromlott az óriási hőségben, ezért kénytelenek voltunk a korábbi lemezekről eljátszani a slágereket. Jól mennek a próbák, nem szeretnénk elsietni a szerzemények készítését, az új dalok így is jó ütemben készülnek” – nyilatkozta. (z, p)

Megfogyatkozott a The Zutons

Boyan Chowdury gitáros kilépett a The Zutoons nevű zenekarból. A liverpooli zenekarhoz közeli források úgy tudják, hogy a válás szakmai különbségekre vezethető vissza. Chowdury békében vált el a zenekartól, s úgy döntött, zenei elképzeléseit saját projektjében valósítja meg. A gitáros új zenekaráról egyelőre nem tudni semmit, mint ahogy arról sem, hogy a jövőben ki helyettesíti őt a The Zutonsban. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?