XI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Budapest. Németország lesz az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége. Az április 22-től 25-ig tartó könyvünnepet Mádl Ferenc magyar és Johannes Rau német államfő jelenlétében Hiller István, a nemzeti kulturális örökség minisztere nyitja meg.

Budapest. Németország lesz az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége. Az április 22-től 25-ig tartó könyvünnepet Mádl Ferenc magyar és Johannes Rau német államfő jelenlétében Hiller István, a nemzeti kulturális örökség minisztere nyitja meg. A háromnapos könyves esemény programján 220 irodalmi és kulturális esemény szerepel. A magyar irodalom színe-java „határon innen és túlról”, a magyar szellemi élet, például tudomány és filmművészet több jeles képviselője vesz részt a fesztiválon, ahol több mint 300 magyar alkotó és 60 külföldi szereplő lép fel. A fesztivál kiemelkedő eseménye lesz az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre és Günter Grass közös pódiumbeszélgetése. A német és magyar szerzők közötti baráti párbeszédet jelképezve pódiumbeszélgetésen lép a közönség elé Nádas Péter Joachim Sartoriusszal, Konrád György Herta Müllerrel, Esterházy Péter Ingo Schulzéval és Bacsó Béla Michael Krügerrel. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?