Váratlan fordulatok Michael Jackson körül

Eredetileg a Top Of The Pops című műsor mutatta volna be a One More Chance című Michael Jackson-dal klipjét, de a BBC egyik vezetője az elmúlt hét elején azt nyilatkozta, meggondolták magukat a csatornán éppen induló gyermekvédelmi kampány miatt.

Eredetileg a Top Of The Pops című műsor mutatta volna be a One More Chance című Michael Jackson-dal klipjét, de a BBC egyik vezetője az elmúlt hét elején azt nyilatkozta, meggondolták magukat a csatornán éppen induló gyermekvédelmi kampány miatt. Mint utólag kiderült, nem is lett volna lehetősége a televíziós csatornának bemutatni a videót. Az Epic Records szóvivője ugyanis pénteken bejelentette, hogy mégsem jelenik meg a dalhoz készült videoklip, mivel a félig kész klip további költségeit nem finanszírozzák. Habár előfordult már korábban is, hogy Jacko a kiadó segítsége nélkül maga intézte a promóciót, jelen esetben azonban kizárt, hogy vállalkozna erre, jóval nagyobb problémái vannak...

Az elmúlt hónapokban több találgatást olvashattunk Michael anyagi helyzetéről, többen már a csődközeli állapotról számoltak be. A nagy összegű hitelek visszafizetése mellett a Neverland fenntartásának csillagászati költségei is terhelik a sztárt, nemrégiben pedig 5,3 milliós pert vesztett Marcel Avram ellen, két ‘99-ben elmaradt koncert miatt. A Rolling Stone magazin azonban a rendelkezésére álló információk alapján úgy véli, mindezek ellenére szó sincs csődről. Michael vagyonának jelentős része a Sony ATV Music Publishing ötven százalékos tulajdonjogából származik, ez a cég a világ negyedik legnagyobb zenei vállalata, amelynek értékét ‘99-ben 931 millió dollárra becsülték. Az 1995-ben létrehozott közös vállalkozás részleteit homály fedi, az azonban biztos, hogy messze több pénzt hoz Jacko konyhájára, mint a saját lemezei. A bevétel legnagyobb része a 251 Beatles-dalból származik, amelyek, mint ismert, Michael és a Sony tulajdonában vannak. Az 1998 júniusát megelőző tizenkét hónapban nyolc Beatles-sláger volt az amerikai rádiók által leginkább játszott dalok listáján, amiért Jackson és a Sony is komoly összegeket kapott. A Yesterday-t például hétmilliószor adták le. És a Beatles-dalok azóta sem veszítettek a népszerűségükből...

Egy további jelentős darab a Jackson-vagyonban a Mijac Music Publishing (saját kiadó cége), amely az általa írt dalok túlnyomó többségének a szerzői jogait birtokolja. 1999-ben a Mijac értékét 128 millió dollárra becsülték. (u, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?