HĺRSZOLGÁLAT

A legnépszerűbb angol felvételek
A The Beatles klasszikusa, a Yesterday minden idők legtöbbet játszott brit dala Amerikában. Lennon és McCartney szerzeménye eddig nyolcmilliószor csendült fel a tengerentúli rádiókban.

A legnépszerűbb angol felvételek

A The Beatles klasszikusa, a Yesterday minden idők legtöbbet játszott brit dala Amerikában. Lennon és McCartney szerzeménye eddig nyolcmilliószor csendült fel a tengerentúli rádiókban. A BMI, amely a lejátszott hangfelvételek után gyűjti be a jogdíjakat, a londoni Dorchester hotelben rendezett gálán hozta nyilvánosságra a legtöbbet játszott angol dalok listáját. John Lennon slágere, az Imagine ötmilliószor hangzott el, akárcsak az 1966-ban forgatott Szabadnak született című, oroszlánokról szóló film főcímdala, John Barry szerzeménye. A Diana hercegnő emlékére átdolgozott Candle In The Wind Sir Elton Johntól és a The Rolling Stones Honky Tonk Women című dala négymilliószor volt hallható. (z, p)

Sheryl Crow duplázásra készül

Az amerikai énekesnő tavaly visszavonultan élt kerékpárversenyző barátjával, így idén nem is egy, hanem rögvest két nagylemezzel jelentkezik. Lesz egy elgondolkodtató, mélyebb, kevésbé slágeres lemeze és egy könnyed, vidámabb hangzású. „Előbb a művészi albumot, majd egy poplemezt jelentetek meg. A művészi korong dalait valószínűleg nem játsszák majd a rádiók. Szívből jövő, őszinte, lecsupaszított felvételek szerepelnek rajta, a szövegvilágát tekintve mélyebb tartalommal, mint a másik, amelyet őszre tervezek. Az albumok már nagyjából elkészültek. Nagy késztetést, egyfajta belső sürgetést éreztem arra, hogy megírjam a dalokat, ebből kifolyólag könnyen ment a munka” – elmélkedett Sheryl. (z, p)

Visszatérés előtt az Atomic Kitten

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb angol lánycsapatának tagjai, Jenny Frost és Liz McClarnon tavaly januárban úgy döntöttek, hogy amíg társuk, Natasha Hamilton teljes egészében a családjának szenteli az idejét, ők megpróbálkoznak szólóban is a listák élére kerülni. Az elképzeléseiket nem tudták megvalósítani, így rövidesen ismét együtt, az Atomic Kittenben folytatják a pályafutásukat. A visszatérésre azonban még kicsit várni kell, mivel időközben megszületett Natasha második kisfia, Harry. (z, p)

Filmzenét ír a Franz Ferdinand

A Harry Potter negyedik részének zenéjét többek között a Franz Ferdinand készíti. „Van egy jelenet a filmben, amikor a csúnya nővérekből álló zenekar játszik, és oda kell valami ütőset kitalálnunk. Még az is lehet, hogy a zenekar tagjai közül néhányan beállnak a csapatba” – nyilatkozta a frontember, Alex Kapranos. Közben készülnek a második Franz Ferdinand-album dalai is, a korong ősszel kerül a boltokba. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?