Új helyszínen zajlik a Margó fesztivál

ff
Budapest |

Könyvújdonságokkal, zenei-irodalmi programokkal várja a közönséget a tegnap kezdődött háromnapos tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál a budapesti Margitszigeten.

Idén a legfrissebb megjelenésekhez kapcsolódva többek között olyan témákkal foglalkoznak majd, mint a szülővé válás, a háború, az alkotói szabadság vagy a kábítószer, esténként pedig kifejezetten a fesztiválra létrejött zenés irodalmi produkciókat hallhat a közönség a slamtől a metálig. A fesztivál vendége Beck Zoltán a 30Y-ból, de fellép Prieger Zsolt és Balázsovits Mihály (Tink) is, akik rendhagyó módon mutatják be Csokonai Vitéz Mihály verseit. A metál és az irodalom kapcsolatáról a metálantológia megjelenése kapcsán esik szó.

A Margón debütál mások mellett André Ferenc, Grecsó Krisztián, Háy János, Kiss Judit Ágnes, Ménes Attila, Rakovszky Zsuzsa és Tompa Andrea új kötete is. A külföldi szerzők között Andrei Dósa román íróval lehet találkozni, aki Füveskönyv című tabudöntögető regényével indítja el a 18 kötetesre tervezett Margó Könyvek sorozatot. A fesztiválon látható lesz a világhírű kínai képzőművésszel, Ai Weiwei-jel készült riportfilm is, amelyben a művész a számkivetettségben töltött éveket idézi fel.

Holnap délelőtt egy rendhagyó kultúrtörténeti ebéd során bemutatkozik a Budapest Nagyregény. A Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából novemberben megjelenő kötet a fővárosról mesél 23 fejezetben, 23 szerzővel. Az ebéden budapesti emlékek kerülnek terítékre, miközben Cserna-Szabó András, Mautner Zsófi és Saly Noémi főz, Scherer Péter és Katona László színészek pedig tálalnak. A családokat tematikus mese- és élményséta, valamint játszósarok várja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?