Tovább tarolnak az OutKast-fiúk

A Billboard magazin száz dalt rangsoroló kislemezlistájának első két helyén OutKast-felvételek állnak. Az egyiket a duó egyik tagja, Big Boi a másikat társa, Andre 3000 jegyzi előadóként.

A Billboard magazin száz dalt rangsoroló kislemezlistájának első két helyén OutKast-felvételek állnak. Az egyiket a duó egyik tagja, Big Boi a másikat társa, Andre 3000 jegyzi előadóként. Mint ismert, a fiúk az eredeti tervek szerint külön-külön jelentették volna meg a lemezeiket, ám végül úgy döntöttek, hogy egy csomagban dobják piacra, együttesük, az OutKast neve alatt, pedig az albumaik meglehetősen különböznek egymástól. Big Boi a kemény hip-hop ritmusokat részesítette előnyben, Andre 3000-t viszont a melodikusabb oldaláról ismerhetjük meg. Albumaik mára elérték a hatszoros platinalemez státust, és a duó hat kategóriában is jelölést kapott a legrangosabb zenei díjra, a Grammyre. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2004. február nyolcadikán kerül sor Los Angelesben.

Két hete, amikor Britney Spears új lemeze az élen debütált, azt jósoltam, hogy az In The Zone minden bizonnyal a következő héten sem talál legyőzőre, mivel nem jelent meg fontos nagylemez. Tévedtem, az album visszacsúszott a harmadik helyre, a másodikra iratkozott fel a No Doubt válogatáskorongja, míg az összesítés csúcsára visszatért Jay-Z utolsónak beharangozott lemeze, a The Black Album című. A héten is alaposan átalakult az élmezőny.

Ahogy az illetékesek előrejelezték, Alicia Keys új albuma nyitott a lista élén. Az énekesnő 2001-ben tűnt fel a zenei életben, a Songs In A Minor című lemezével hazájában hatalmas sikert aratott, öt Grammy díjat zsebelt be vele. Az új dalok között vannak olyanok, amelyeken érezhető az európai zene hatása, nem véletlenül, Alicia ugyanis nyitni szeretne a kontinensünk felé, mivel a tájainkon még nincs nagy rajongótábora. Ám azok sem csalódnak, akik az első lemez hangzásvilágára vágynak. „Néhány dal ismét a klasszikus felállásban készült. Ülők a zongorámnál és énekelek” – mondta Alicia, aki még a megjelenés előtt kijelentette, hogy nem érdeklik a lemezeladási számok. „Számomra sokkal fontosabb az, hogy elégedett legyek a munkámmal. Természetesen örülni fogok, ha minél többen megveszik, de a mai világban úgysem sokat árulnak el ezek az adatok. A rajongóim fele biztosan már korábban hozzájutott a lemezemhez az interneten keresztül.” A dalok bepillantást engednek az énekesnő legféltettebb titkaiba, érzéseibe, élményeibe, sikereibe, csalódásaiba. Ezeket hallgatva jobban megismerhetjük a titokzatos és elbűvölő lányt, akinek minden esélye adott ahhoz, hogy a következő évek egyik meghatározó dívája legyen. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?