Szerelem a kolera idején

A fél évszázadot átölelő mágikus és érzéki történet egy kolumbiai férfiról szól, aki több mint ötven évet vár az egyetlen igaz szerelmére.

A fél évszázadot átölelő mágikus és érzéki történet egy kolumbiai férfiról szól, aki több mint ötven évet vár az egyetlen igaz szerelmére. Az Oscar-díjas Javier Bardem játssza a telegráf hivatalnok és költő Florentino Arizát, aki egy szempillantás alatt beleszeret a helyi öszvérkereskedő szépséges lányába, Fermina Dazába (Giovanna Mezzogiorno), de a lány apja nem hajlandó gyermekét egy szegény hivatalnokfiúhoz adni, és inkább elköltözteti egy másik városba, nehogy a két fiatal egybekelhessen. Eleinte még levelek útján próbálják egymással tartani a kapcsolatot, de az évek múlásával a lány hozzámegy egy jómódú orvoshoz, Dr. Juvenal Urbinóhoz (Benjamin Bratt), aki sokat segít Cartagena városának a pusztító kolerajárvány legyőzésében. A pár évekre Párizsba költözik, és bár Fermina megfeledkezik volt szerelméről, Florentino sosem felejti el a lányt. A férfi megszállottan keresi más nők karjaiban a szerelmet, de közben egy percre sem tud megszabadulni első szerelme emlékétől. Az időközben gazdag hajótulajdonossá váló férfi szíve türelmes, és akár egy emberöltőt is hajlandó Ferminára várni.

Love in the Time of Cholera / Láska v čase cholery. Amerikai romantikus dráma, 2007. Rendező: Mike Newell. Szereplők: Javier Bardem (Florentino Ariza), Giovanna Mezzogiorno (Fermina Urbino), Laura Harring (Sara Noriega), Benjamin Bratt (Dr. Juvenal Urbino), Gina Bernard Forbes (Digna Pardo), Unax Ugalde (az ifjú Florentino Ariza), Liev Schreiber (Lotario Thugut). (port.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?