Párizs 2024 - Megszerezte első győzelmét a női vízilabda-válogatott

 Leimeter Dóra az A csoportban játszott Magyarország - Kanada mérkőzésen a Párizs melletti Saint-Denis-ben lévő Vizes Központban 2024. július 29-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Megszerezte első győzelmét a magyar női vízilabda-válogatott a párizsi olimpián, mivel 12-7-re nyert Kanada ellen a csoportkör második fordulójában, hétfőn.

A találkozót Garda Krisztina vezetésével a negyedik negyedben döntötte el végleg a magyar együttes, amelynek legeredményesebb játékosa Keszthelyi Rita és Gurisatti Gréta volt három-három góllal.

A magyaroknak - akik az első fordulóban 10-8-ra kikaptak Hollandiától - most három nap pihenőjük lesz, pénteken Kína ellen folytatják szereplésüket, a csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

    Eredmény:
    női vízilabda, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Magyarország-Kanada 12-7 (4-1, 3-3, 1-1, 4-2)
-----------------------------------------------
gólszerzők: Keszthelyi, Gurisatti 3-3, Parkes, Vályi 2-2, Garda, Szilágyi 1-1, illetve McKelvey, Kindred, Wright 2-2, Crevier 1

    Magyarország:
    -------------
Magyari Alda - Vályi Vanda, Parkes Rebecca, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Faragó Kamilla, Garda Krisztina - cserék: Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine, Leimeter Dóra, Rybanska Natasa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?