RÖVIDEN

A káosz irodalomelmélete
Pozsony. Mire képes a káosz irodalomelmélete – ezzel a címmel tart előadást január 30-án (szerdán) Karin S. Wozonig a Szlovák Tudományos Akadémia Világirodalmi Intézetében. A szerző az öszszehasonlító irodalomtudomány neves képviselője, a bécsi és a Los Angeles-i egyetem oktatója.

A káosz irodalomelmélete

Pozsony. Mire képes a káosz irodalomelmélete – ezzel a címmel tart előadást január 30-án (szerdán) Karin S. Wozonig a Szlovák Tudományos Akadémia Világirodalmi Intézetében. A szerző az öszszehasonlító irodalomtudomány neves képviselője, a bécsi és a Los Angeles-i egyetem oktatója. Az előadás kezdete: 10.00. Helyszín: Pozsony, Konvent utca 13. (cs)

Pozsonyi ünnepi irodalom és…

Pozsony. A Magyar Kultúra Napja alkalmából két ismert írót lát vendégül a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete Pozsonyban. Az Irodalom és… rendezvénysorozat ünnepi kiadásában Vámos Miklós és Németh Gábor beszélget. A rendezvényre január 31-én (csütörtökön) 17 órától várják a közönséget. Helyszín: az MKKI székháza, Védcölöp u. 54. (mk)

Kalligram-est Budapesten

Budapest. Ismét az értő szakma és a nagyközönség elé járul a Kalligram Könyvkiadó Budapesten, ahol a Szlovák Intézet épületében bemutatja legújabb kiadványait. Németh Zoltán verseskönyvét (Állati nyelvek, állati versek) Gerevich András értékeli, N. Tóth Anikó meseregényét (Tükörkönyv) Mészáros Sándor, Bettes István összegyűjtött verseit (Égtengerúsztató) Bedecs László. Benyovszky Krisztián kötetét (Kriptománia. Titok és elbeszélés) Rácz I. Péter, Hushegyi Gábor Németh Ilona-albumát György Péter, a Stúdió erté húsz évét felölelő képzőművészeti albumot Szombathy Bálint, Rudolf Chmel esszéit (Egy érzelmes közép-európai Grendel Lajos mutatja be. A kezdés időpontja: január 31. (csütörtök), 18.00. Helyszín: Szlovák Intézet, Rákóczi út 15. (cs)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?