RÖVIDEN

11 César-díjra nevezték a Piafot
Párizs. Tizenegy kategóriában nevezték a legrangosabb francia filmdíjra Olivier Dahan Piaf című játékfilmjét.

11 César-díjra nevezték a Piafot

Párizs. Tizenegy kategóriában nevezték a legrangosabb francia filmdíjra Olivier Dahan Piaf című játékfilmjét. A csodálatos hangú, de hányattatott sorsú énekesnő életének történetét feldolgozó produkció idén három Oscar-jelölést is begyűjtött, s a címszerepet alakító Marion Cotillard egyebek között az Arany Glóbuszt is elnyerte játékáért. A 41 éves francia rendező munkája a „Césarok éjszakáján”, azaz a párizsi César-díjkiosztón többek között a legjobb film és a legjobb színésznő díját is elviheti. A francia filmművészeti akadémia elismeréseinek átadására idén 33. alkalommal kerül sor február 22-én. (MTI)

Magyar filmesek külföldön

Tavaly 150 magyarországi filmművész mutatkozhatott be külföldön, munkáikat csaknem 80 díjjal jutalmazták Európában, Amerikában, Ausztráliában és Ázsiában. Az év két legjelentősebb eseménye M. Tóth Géza Maestro című animációjának Oscar-díjra jelölése és Tarr Béla A londoni férfi című filmjének cannes-i világpremierje volt. A Magyar Filmunió szervezésében tavaly mintegy ezer alkalommal vetítettek magyar játék-, rövid-, dokumentumfilmeket és animációkat csaknem 350 nemzetközi filmfesztiválon. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?