RÖVIDEN

A Nemzeti szilveszteri műsora
Pozsony. A Szlovák Nemzeti Színház idén is folytatja sokéves hagyományát: szilveszter napján is tart előadásokat. A színház négy színpadán mindhárom társulata fellép. Az Opera Szilveszteri koncertje 16 órakor kezdődik az új épület operatermében (Pribinova u.).

A Nemzeti szilveszteri műsora

Pozsony. A Szlovák Nemzeti Színház idén is folytatja sokéves hagyományát: szilveszter napján is tart előadásokat. A színház négy színpadán mindhárom társulata fellép. Az Opera Szilveszteri koncertje 16 órakor kezdődik az új épület operatermében (Pribinova u.). Idén Iveta Matyášová, Denisa Šlepkovská, Andrea Čajová, Jozef Benci és Tomáš Juhás lép közönség elé. A hangverseny vonzerejét bizonyára növeli, hogy részt vesz rajta a pozsonyi operatársulat állandó vendége, Dalibor Jenis is. A művészek Mozart-, Rossini-, Donizetti-, Verdi-, Puccini-, Bizet- és Gounod-műveket szólaltatnak meg. A Szlovák Nemzeti Színház zenekarát Dušan Štefánek vezényli. 19 órától Verdi Traviatája szerepel a programban. A prózai társulat – szintén 19 órától –Victor Hugo A király mulat című drámáját, illetve Victor Haim Véletlen keringő című darabját játssza. A színház Hviezdoslav téri régi épületében Bolero és még több… címmel lesz balettpremier. (ú)

Kasszasiker Will Smith filmje

Los Angeles. Minden idők legjövedelmezőbb decemberi nyitását hozta hétvégén a Legenda vagyok című sci-fi Will Smith főszereplésével. 76,5 millió dolláros bevételt hozott három nap alatt az USA-ban, és ez Will Smith hetedik filmje zsinórban, amely az amerikai mozitoplista élére kerül – jelentette be a film forgalmazója, a Warner Bros. A Legenda vagyok megelőzte az eddigi decemberi csúcstartót, A Gyűrűk Ura – A király visszatért című filmet, amely 2003 decemberében – szintén meglepően – 72,6 millió dolláros hétvégi bevétellel kezdett. A Francis Lawrence rendezte sci-fiben Will Smith egy katonai víruskutatót játszik, aki minden jel szerint az egyetlen túlélője egy ember létrehozta brutális vírusbetegségnek. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?