RÖVIDEN

Rendhagyó Múzeumi Szalon
Nagybalog. Rendhagyó lesz a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma társalgóműsorának idei utolsó rendezvénye. A „kihelyezett” Múzeumi Szalon holnap (december 18.) 15 órától kezdődik a nagybalogi községházán. A vendégszékben a 95 esztendős Tamás Aladárné Szűcs Ilona foglal helyet.

Rendhagyó Múzeumi Szalon

Nagybalog. Rendhagyó lesz a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma társalgóműsorának idei utolsó rendezvénye. A „kihelyezett” Múzeumi Szalon holnap (december 18.) 15 órától kezdődik a nagybalogi községházán. A vendégszékben a 95 esztendős Tamás Aladárné Szűcs Ilona foglal helyet. A nyugalmazott pedagógussal, az esztergomi Vitéz János Római Katolikus Tanító Főiskola Vasoklevelének és Rubinoklevelének kitüntetettjével a rendezvény házigazdája, Miklósi Péter közíró beszélget életéről, pályájáról. (m)

Imely Károly könyvbemutatója

Komárom. December 19-én, szerdán, 17.00 órakor a komáromi Európa szálló éttermében mutatják be Imely Károly Latin-Amerika indiánjai között című könyvét. Kevés hazánkfia mondhatja el magáról, hogy járt az inkák és az aztékok földjén. Imely Károly azon szerencsések közé tartozik, akiknek lehetőségük nyílt beutazni a nagyvilágot. A szerző az összes kontinensen megfordult – az Antarktisz kivételével. Latin-amerikai benyomásairól gyönyörű felvételekkel gazdagon illusztrált, hangulatos könyvben számol be. (k)

Az irodalom – karnyújtásra 2007

Érsekújvár. A Nyitra Megyei Önkormányzat és az érsekújvári Anton Bernolák Könyvtár tisztelettel meghívja az irodalombarátokat Az irodalom – karnyújtásra 2007 elnevezésű rendezvénysorozata újabb találkozójára, melynek ezúttal Mócsai Gergely költő, zenész lesz a meghívott vendége. Beszélgetőtársa H. Nagy Péter irodalomtörténész. Az estet Kecskés Ildikó vezeti. Időpont: december 20. (csütörtök), helyszín: Adriatic Café (M. R. Štefánika 9.) (cs)

Az Év Irodalmi Alkotása

Somorja. Díjkiosztással és ünnepi fogadással ért véget a hétvégén a Szlovákiai Magyar Írók Társasága által második ízben megrendezett írófesztivál. A kétnapos rendezvény során csütörtökön Dunaszerdahelyen, a Vámbéry Irodalmi Kávéházban Beke Zsolt irodalomtörténész az elmúlt évben megjelent líraköteteket értékelte, másnap délelőtt az írószövetség számos tagja író-olvasó találkozón vett részt a Csallóköz kiszemelt iskoláiban. Pénteken este a Fórum Kisebbségkutató Intézet székházában kihirdették Az Év Irodalmi Alkotása című jeligés pályázat nyertesét. A pénzjutalommal és képzőművészeti alkotással járó rangos díjat Barak Lászlótól, az SZMÍT választmányi tagjától Tóth Ferenc vehette át. (Az Író és a Sánta Ördög című pályamunkája, valamint a versenyben részt vevő többi mű az írószövetség honlapján olvasható.) Az olvasók különdíjának Csóka Ferenc örülhetett. Tóth Ferenc irodalmi alkotását Kiss Szilvia színművész olvasta fel, közreműködött a Kicsi Hang Duó. (cs)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?