RÖVIDEN

Bemutatták a Van Gogh-tárlatot
Budapest. Csaknem teljes a Szépművészeti Múzeum új kiállításának anyaga: Vincent van Gogh művei közül 64 megérkezett, már csak 13 képet várnak; az épülő tárlatot tegnap mutatták be az újságíróknak.

Bemutatták a Van Gogh-tárlatot

Budapest. Csaknem teljes a Szépművészeti Múzeum új kiállításának anyaga: Vincent van Gogh művei közül 64 megérkezett, már csak 13 képet várnak; az épülő tárlatot tegnap mutatták be az újságíróknak. A pénteken megnyíló bemutatón a látogatókat két híres kép fogadja majd a bejáratnál: az Önarckép pipával című festmény már látható, míg a Fiatal nő holland főkötőben című alkotás ezután érkezik meg Bernből. Az alkotásokat a múzeum három csarnokában állítják ki. A látogatóknak törhetetlen üvegből készült zsilipkapun kell belépniük, ez egyrészt biztonsági célokat szolgál, másrészt a klímaviszonyokat szabályozza. (MTI)

Francia film kitüntetése

Berlin/Varsó. Philippe Garrel francia rendező Les amants reguliers című filmje kapja az Európai Filmakadémia és a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége (FIPRESCI) 2006. évi közös díját. Az Európai Filmakadémia díjait évenként adják át, vagy Berlinben, vagy valamelyik európai városban. Az idén Varsóban lesz a díjátadási ünnepség december 2-án. Andrej Plahov, a FIPRESCI elnöke a döntést egyebek között azzal indokolta, hogy „Philippe Garrel 16 évesen készítette el első filmjét, s húszévesen már a francia új hullám csodagyerekeként emlegették, Godard kisöccseként. Kifinomult, egyedülálló filmstílussal rendelkezik, filmjei olyanok, mint az áldetektív történetek, ahol a rejtélyesség nem a történetben, hanem a stílusban rejlik”. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?