RÖVIDEN

Elhunyt Kovács Mária színésznő
Életének 77. évében, hosszantartó, súlyos betegség után, szombaton elhunyt Kovács Mária, Jászai Mari-díjas, érdemes művész. A színésznő művészi munkássága elismeréseként 1994-ben vette át a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje kitüntetést. Kovács Mária 1926.

Elhunyt Kovács Mária színésznő

Életének 77. évében, hosszantartó, súlyos betegség után, szombaton elhunyt Kovács Mária, Jászai Mari-díjas, érdemes művész. A színésznő művészi munkássága elismeréseként 1994-ben vette át a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje kitüntetést. Kovács Mária 1926. március 21-én született. Pályáját 1946-ban a Belvárosi Színházban kezdte, majd 1951-től az ország több vidéki színházában játszott, Szegeden, Békéscsabán, Egerben, Miskolcon, majd Győrben. (MTI)

Velencei Filmfesztivál Woody Allennel

Velence. Woody Allen, a világhírű New York-i színész-rendező nyitja meg augusztus 27-én a 60. Velencei Filmfesztivált Anything Else című új filmjének bemutatójával. Nagy megtiszteltetés lesz ez számomra – hangoztatta Woody Allen a fesztivál színhelyén kiadott közleményében. Az amerikai színész valósággal imádja Velencét, filmjeivel az 1993 és 2001 között rendezett valamennyi ottani fesztiválon jelen volt – írta a La Republika című olasz lap. A színész-rendező számára Velence azért is különösen becses város, mert itt mutatták be első musicaljét, és ugyancsak Velencében kötött házasságot 1997-ben Soon-Yi Previnnel, korábbi felesége, Mia Farrow fogadott lányával. Woody Allen új filmjében Jason Biggs, Christina Ricci és Jeremy Fallon játsszák a főszerepeket. A filmfesztivál szeptember 6-ig tart a lagúnák városában. (MTI)

A nemesócsai fúvósok fellépése

Sárvár. A napokban nagyszabású kulturális rendezvényre került sor Sárvárott. A város nyolcadszor rendezte meg a már hagyománynak számító Fúvószenei Várfesztivált. Ennek a rangos eseménynek szlovákiai vonatkozása is volt: a Nádasdy-vár udvarán sikerrel mutatkozott be a tizenhét tagú nemesócsai Oucha fúvószenekar. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?