Roman Polanski viharos élete mexikói filmen

Madrid. Roman Polanski viharos életét viszi filmre a mexikói Damian Chapa. A film feldolgozza a Párizsban született, lengyel zsidó szülőktől származó rendező lengyelországi gyermekkorát, második felesége, Sharon Tate meggyilkolását, valamint életének más, kellemetlen epizódjait is.

Madrid. Roman Polanski viharos életét viszi filmre a mexikói Damian Chapa. A film feldolgozza a Párizsban született, lengyel zsidó szülőktől származó rendező lengyelországi gyermekkorát, második felesége, Sharon Tate meggyilkolását, valamint életének más, kellemetlen epizódjait is. Az alkotás nem kerüli ki a rendező drogproblémáit, sem pedig egy kiskorú megrontásának ügyét, ami miatt Polanski a mai napig nem térhet vissza az Egyesült Államokba. A zongoristáért kapott Oscar-díját sem vehette át személyesen, mert ha az Államok területére lép, nyomban letartóztatják. A Polanski című film forgatása 2008 januárjában kezdődik Belgiumban. Egyelőre még nem publikus, hogy ki fogja alakítani magát Polanskit. Chapa, aki számos televíziós filmet készített és maga is színész, ezúttal forgatókönyvíróként is bábáskodik a Polanski születésénél, valamint szerepet is vállal benne. „Mindig érdekelt Polanski története. Nem értem, hogy miért nem készített eddig róla filmet senki” – nyilatkozta a HollywoodNews.com című internetes portálnak, hozzátéve, hogy a Kés a vízben, a Macbeth, a Vámpírok bálja, az Egy tiszta nő és más híres filmek alkotójának megismeréséhez, az életének árnyoldalaihoz szorgosan tanulmányozta a bírósági végzéseket és a bulvársajtóban megjelenteket egyaránt. A rendezőt nem a szenzációéhség hajtja, hanem úgy érzi: ezek a tragikus vagy tisztázatlan esetek döntő hatást gyakoroltak mind Polanski magánéletére, mind pedig alkotói munkásságára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?