Pozsonyban vezényel Vásáry Tamás

dd

A Liszt Intézettől kaptuk a hírt, hogy július 23-án, azaz jövő vasárnap 19 órai kezdettel a Szlovák Rádió nagy hangversenytermében (Pozsony, Mýtna 1.) vezényel az idén 90 éves Vásáry Tamás.

A világhírű karmester és zongoraművész ezúttal egy olyan önkéntes projektjével érkezik Pozsonyba, amelyet rendkívül fontosnak tart. A Kodály Zoltánról elnevezett Ifjúsági Világzenekar a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán, az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának keretei között készül hangversenykörútjára Vásáry vezetése alatt.

Az akadémiára ma már a világ minden tájáról érkeznek Budapestre a fiatal tehetségek, akik az elmúlt években mintegy 50 nemzetet képviseltek. Az eddig főleg szólóban gyakorló ifjú muzsikusok csupán két hét alatt sajátítják el Magyarországon a közös zenélés fortélyait, neves művészek irányításával. Az alkalmi zenekar fellép Debrecenben, Budapesten és Ausztriában is, idén pedig Pozsonyt is útba ejtik.

A pozsonyi hangverseny a támogatóknak köszönhetően ingyenes. Műsoron Giacomo Puccini Preludio sinfonico című operarészlete, Richard Wagner Rienzi-nyitánya és Johannes Brahms 2. D-dúr szimfóniájának talán legismertebb részlete.

A különleges hangversenyen Vásáry Tamás mellett vezényel még Bolyky Zoltán karmester, aki betanító szakemberként hosszú évek óta segíti az idős mester munkáját. Az est szervezői a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara, valamint az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?