Norah Jones csodálatos visszatérése

Hetente váltják egymást a slágerek az amerikai Billboard magazin százas kislemezlistájának csúcsán. Két hete az OutKast egyik felvételétől az OutKast egy másik felvétele vette át a vezetést. Mint ismert, a duó tagjai nem külön-külön, hanem egy csomagban jelentették meg a szólólemezeiket.

Hetente váltják egymást a slágerek az amerikai Billboard magazin százas kislemezlistájának csúcsán. Két hete az OutKast egyik felvételétől az OutKast egy másik felvétele vette át a vezetést. Mint ismert, a duó tagjai nem külön-külön, hanem egy csomagban jelentették meg a szólólemezeiket. Amíg a hetekig vezetett Hey Ya! című felvételt Andre 3000 albumáról másolták ki, addig a mindössze egy hétig trónolt The Way You Move című dal társa, Big Boi lemezéről való. A fiúk májusban elkezdik forgatni azt a zenés filmet, amelyben mindketten szerepelnek majd, és amelynek zenéjét a Speakerboxxx / The Love Below című szólóalbumaik szolgáltatják, néhány vadonatúj dallal kiegészítve.

Az elmúlt héten Twista, Kanye West és Jamie Foxx közös felvétele, a Slow Jamz vette át a vezetést a listán, ám az alkalmi trió tündöklése is csak egy hétig tartott, a legújabb összesítésen már Usher visszatérő felvétele, a Yeah! az első. Az amerikai sztár ezzel a dallal harangozta be március közepén megjelenő, Confessions című albumát. Usher listavezető felvételében közreműködik Lil Jon és Ludacris is.

A nagylemezek összesítésének csúcsát is három album járta meg három hét alatt. Két héttel ezelőtt a várakozásoknak megfelelően a világ leggyorsabban rappelő előadójaként számon tartott Twista debütált az élen. A Kamikaze című korong az ötödik nagylemeze. Az elmúlt héten a tengerentúlon nagyon népszerű Kenny Chesney albuma, a When The Sun Goes Down nyitott a nagylemezlista első helyén, de már akkor tudtuk, hogy az előkelő pozíciót a héten nem tudja megtartani. Ugyanis jött Norah Jones, és nem okozott csalódást. A nyolcszoros Grammy díjas sztár második nagylemezének megjelenését hatalmas várakozás előzte meg, ami érthető is azok után, hogy mekkora sikert aratott a bemutatkozó korongjával. „Az új dalok akkor is megállnák a helyüket, ha nem ismernénk az énekesnő első lemezét. Hihetetlen érettségről tesznek tanúbizonyságot” – mondta az egyik legbefolyásosabb amerikai kritikus. Egy másik szakember viszont kifogásolta, hogy Norah nem igazán tudott szakítani az első lemezének hangzásával, és néhány dal kísértetiesen emlékezteti a hallgatót a régebbi szerzeményekre. A Feels Like Home című album az eladási lista első helyére iratkozott fel. A korong egy álomhatárt is átlépett. Még Amerikában sem fordul elő túl gyakran, hogy egy lemezből már az első héten több mint egymillió példány elfogyjon. Jones kisasszony ezt a bravúrt is végrehajtotta! (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?