Nagyszerű ajándék, amely mindenkinek szól

A Magyar Szobrász Társaság páratlanul nagyvonalú gesztusának köszönhetően harminc kisplasztikával gazdagodott a közelmúltban a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria gyűjteménye.

A Magyar Szobrász Társaság páratlanul nagyvonalú gesztusának köszönhetően harminc kisplasztikával gazdagodott a közelmúltban a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria gyűjteménye.

Páratlan gesztusról beszélni nem újságírói túlzás, hisz a Magyar Szobrász Társaság idén nyáron már ajándékozott ugyanenynyi szobrot a galériának. A gyűjteménygyarapodás elsősorban Budahelyi Tibor Munkácsy-díjas szobrászművész lelkes, fáradhatatlan szervezőmunkájának eredménye, aki az ajándékozók egy csoportjával együtt részt vett a verniszázson. Itt elmondta: végtelenül boldog, hogy kollégáinak köszönhetően valóra válthatta elhatározását. A dunaszerdahelyi galériát megismerve ugyanis megfogadta, hogy minden erejével támogatni fogja ezt a jövőbe mutató kezdeményezést, megtalálja a módját, hogy a festők mellett a szobrászok is méltó módon legyenek képviselve alkotásaikkal.

Az ajándékozott szobrokból rendezett kiállítás is Budahelyi rendezői-kurátori munkáját dicséri és Deli Ágnes szobrászművészét. A látogatók meggyőződhettek arról, hogy a galéria valóban értékes anyaghoz jutott, amely változatosságában, sokszínűségében jól érzékelteti napjaink művészi törekvéseinek heterogenitását. Sokféle technika, sokféle matéria – fa, fém, üveg, papír, kő – és sokféle irányzat teszi vibrálóan izgalmassá a látványt.

Az ajándékozó művészek elmondták: számukra is megtiszteltetés egy olyan gyűjteményben tudni a munkájukat, mint a dunaszerdahelyi. Ez pedig nem kis dolog. Most már a dunaszerdahelyieken a sor. A legméltóbban úgy hálálhatják meg a nagyszerű ajándékot, hogy éltetni fogják a szobrokat a tekintetükkel, a jelenlétükkel, egyszóval ellátogatnak a galériába, és megnézik, mit kaptak, mi az, amiben remélhetően még az ükunokáik is gyönyörködni fognak. Igaz, hogy ez a páratlan gesztus nemcsak a dunaszerdahelyieknek szól, hanem mindnyájunknak, lakhelytől, nemzetiségileg függetlenül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?