Nagystílűen búcsúzik a The Who zenekar

ÖSSZEFOGLALÓLondon. Megalakulásának 50. évfordulóját ünnepli idén a The Who brit rockzenekar, amely új albumot készít, mielőtt novemberben jubileumi koncertkörútra indul Nagy-Britanniában.

ÖSSZEFOGLALÓ

London. Megalakulásának 50. évfordulóját ünnepli idén a The Who brit rockzenekar, amely új albumot készít, mielőtt novemberben jubileumi koncertkörútra indul Nagy-Britanniában. A 2006-os Endless Wire című album óta ez lesz az első új CD-jük.

„Ez a koncertkörút egy hosszú búcsú kezdete lesz”– mondta Roger Daltrey, az együttes frontembere azon a sajtótájékoztatón, amelyet stílszerűen a londoni Ronnie Scott’s dzsesszklubban tartottak, ahol a legendás Tommy című rockoperájuk premierje zajlott 1969-ben. A beszámolók szerint a zenekar tagjai felszabadultan szórták a poénokat, egymással is viccelődtek. Főleg a rendkívül zárkózottnak ismert Pete Townsend gitáros-dalszerző ejtette ámulatba az újságírókat abszurd humorával. Bejelentette, hogy már három új dalt adott át Roger Daltreynak, és nagy meglepetésére tetszettek neki a számok. Elmondta továbbá, hogy Daltrey közelmúltban megjelent, Wilko Johnsonnal készült albuma ihlette őt az új számok megírására. Hozzátette, azt tervezik, hogy már nyáron stúdióba vonulnak, és tőlük eddig szokatlanul gyors tempóban szeretnének dolgozni.

Az eredeti felállásból már csak két tag, Daltrey és Townsend zenél együtt. Keith Moon dobos 1978-ban és John Entwistle basszusgitáros 2002-ben halt meg.

A zenekar novemberben és decemberben összesen kilenc koncertet ad Nagy-Britanniában. Ami a búcsút illeti, Roger Daltrey közölte, hogy bár nagy a kereslet irántuk, nem turnézhatnak örökké. A jubileumi koncertkörút után nem terveznek további közös munkát, mert „időben szeretnék abbahagyni”.

A The Who 1964-es megalakulása óta több mint 100 millió lemezt adott el. Legismertebb albumuk a My Generation, és két rockoperát is írtak közösen. A Quadrophoniából 1979-ben mozifilm is készült. (NME, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?