Mit főzött ki a Rovás?

Egy nem mindennapos témáról szóló szakmai konferenciát tartanak holnap Rimakokaván a Rovás Polgári Társulás szervezésében.

Egy nem mindennapos témáról szóló szakmai konferenciát tartanak holnap Rimakokaván a Rovás Polgári Társulás szervezésében. Magyarországi, szlovákiai és partiumi irodalmi, művészeti és kulturális weboldalak szerkesztői találkoznak annak érdekében, hogy a virtuális világban viszonylag elég kevés helyet és olvasót magáénak tudható irodalomnak, művészetnek nagyobb népszerűséget szerezzenek. A Rovás Polgári Társulás másfél éve működő honlapjának, a www.rovart.com címen található kulturális galériának a sikerén felbuzdulva a csapat most nemzetközi kapcsolatok építésébe fogott. Azt szeretnék elérni, hogy bannercserékkel, szerzők és cikkek, információk és alkotások egymás közötti cseréjével minél közelebb hozzák egymáshoz és főleg az olvasóhoz a mai irodalom, kultúra és művészet aktuális történéseit, népszerűsítsék azt az értékteremtő és -megőrző tevékenységet, amelyre a világháló képes. Magyarországról négy irodalmi és kulturális portál, Erdélyből két ilyen szakmai csoportosulás, Szlovákiából pedig szintén négy internetes weboldalt fenntartó társulás jelezte részvételét. „Az a cél, hogy a mai fiatalok közül, akik idejük jelentős részét az internet böngészésével töltik, minél többen keressék a nívós művészetet, a kultúra történéseit értékelő és bemutató honlapokat. Az ember számára nem lehet mindegy, milyen környezetben él, tehát nem lehet az sem mindegy, milyen hatások érik a virtuális világból. Óriási lehetőség van az internetben, csak tudni kell, hogyan lehet kihasználni az emberi értékek továbbéltetése érdekében. Szeretnénk a meghívott honlapok fenntartóival, szerkesztőivel egy olyan közös, európai projektet megtervezni és megvalósítani, amelynek fő célja a közönség számára jól és könnyen elérhetővé tenni az igazi értékeket. A legnevesebb magyarországi weboldalak, a Litera, a Dokk, a Spanyolnátha, valamint az Irodalmi Rádió, a pozsonyi Magyar Intézet, az erdélyi Irodalmi Jelen és a Várad, a Kalligram, a Szőrös Kő, a Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága, a Sambucus csoport, a Gömörország képviselőit várjuk a konferenciára” – mondta Szabó Ottó, a Rovás Polgári Társulás elnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?