Mickey egérből eszelős sorozatgyilkost csináltak

dd

Alig telt el egy nap azóta, hogy a Disney egyik legelső karaktere, a Mickey egér a szerzői jogok elavulásával közkinccsé vált, máris bejelentették, hogy érkezik egy horrorfilm és egy videójáték, amelyeknek a világ egyik legnépszerűbb mesefigurája lesz a főhőse.

Január elsejével a Disney elveszítette az 1928-as eredeti Mickey és Minnie egér kezdetleges változatának szerzői jogait, mivel az amerikai törvények szerint azok csak 95 évig birtokolhatóak.

A karakterek ingyen felhasználhatóvá váltak. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az ős-Mickey és Minnie egér még nem beszélt, így az alkotók meglehetősen korlátozott mértékben használhatják a mesefigurákat.

A brit Daily Mail szerint idén márciusban kerül a mozikba egy horrorfilm, a Mickey Mouse's Trap, azaz Mickey egér csapdája, amelyben a központi figura egy sorozatgyilkos. A karaktert Simon Phillips játssza, a szereplők között ott van még Sophie McIntosh, Callum Sywyk, Allegra Nocita, Ben Harris, Damir Kovic, Mackenzie Mills, valamint Nick Biskupek. A produkció előzetese újév napján érkezett, ebben a színész által viselt maszk a Mickey egér első változatát tükrözi. Az előzetesben látottak alapján a sztori egy vidámparkban játszódik, ahol az egérmaszkos gyilkos egy baráti társaságot vesz célba. A trailer végén ott a figyelmeztetés, miszerint a Disney-nek semmi köze nincs az alkotáshoz, de ennél többet nem tudtak tenni.

A produkció alapötlete egyébként nem egyedülálló: 2021-ben a Micimackó 1926-os verziójának szerzői jogaitól volt kénytelen elbúcsúzni a Disney, amit szintén kihasználtak a készítők. Így született a Micimackó: Vér és méz című horrorfilm, ami 2023 januárjában debütált, és igencsak gyengére sikeredett – meg is kapta a magáét a kritikusoktól. De korábban készült már Bambi-horror is. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?