Marie Antoinette bukása

Cannes. A cannes-i filmfesztiválon nagy érdeklődéssel várt alkotás, a Marie Antoinette című amerikai film az AFP hírügynökség szerint még fagyosabb fogadtatásban részesült, mint múlt héten A da Vinci-kód. A tragikus sorsú francia királyné serdülőkorát feldolgozó film sajtóvetítésének végén füttyszó is hallatszott.

Cannes. A cannes-i filmfesztiválon nagy érdeklődéssel várt alkotás, a Marie Antoinette című amerikai film az AFP hírügynökség szerint még fagyosabb fogadtatásban részesült, mint múlt héten A da Vinci-kód. A tragikus sorsú francia királyné serdülőkorát feldolgozó film sajtóvetítésének végén füttyszó is hallatszott. A rendező, Sofia Coppola bevallotta, csalódást okozott neki a publikum reakciója. „A langyos reakció helyett azonban számomra elfogadhatóbb, ha valakinek nagyon tetszik a film vagy egyáltalán nem” – mondta a vetítés utáni sajtótájékoztatón.

Marie Antoinette-et Kirsten Dunst alakítja. A film, amelynek egy részét Versailles-ban forgatták, a bécsi környezetéből kiragadott és a francia királyi udvar kénye-kedvének alávetett serdülő lányként ábrázolja a franciák utolsó királynéját, akit férje, a félénk és nevetséges XVII. Lajos elhanyagol. A királyné az ünnepségekben, a vásárlásban, a haja fésültetésében leli örömét.

A film az AFP szerint napjainkat is tükrözi, mivel rockzene szól benne. Sofia Coppola egy örök témát választott, a felnőtté érés korszakát, ám a közönség egy részének véleménye szerint ez a rendezése nem éri el korábbi munkái (Elveszett jelentés, Öngyilkos szüzek) színvonalát, írta az AFP.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?