Magyar Művészetért Díj

Nagyvárad. Posztumusz Magyar Művészetért Díjban részesült az idén tavasszal tragikus hirtelenséggel elhunyt Kaszás Attila színművész. A november 25-én Nagyváradon, a püspöki palotában tartott XXI. díjátadó gálán a művész édesanyja vette át a díjat Gubcsi Lajostól, a Magyar Művészetért kuratóriumi elnökétől.

Nagyvárad. Posztumusz Magyar Művészetért Díjban részesült az idén tavasszal tragikus hirtelenséggel elhunyt Kaszás Attila színművész. A november 25-én Nagyváradon, a püspöki palotában tartott XXI. díjátadó gálán a művész édesanyja vette át a díjat Gubcsi Lajostól, a Magyar Művészetért kuratóriumi elnökétől. Az ünnepi műsorban fellépett Bognár Szilvia népdalénekes, Szalóki Ágnes népdalénekes, Kobzos Kiss Tamás énekes-kobzos, Kuncz László operaénekes.

A Magyar Művészetért Díjat 1987-ben alapította Gubcsi Lajos, s célja a Magyarországon és a határon túl alkotó magyar művészek munkájának megbecsülése, támogatása, díjazása, kiadványokban történő bemutatása.

A most kitüntetettek között van még egy felvidéki díjazott: Fehér Csaba, a komáromi Duna Mente Múzeuma nemrég leváltott igazgatója, aki Bognár Szilvia és Szalóki Ágnes népdalénekessel együtt Kodály Zoltán-emlékdíjat kapott.

A 2007. évi Magyar Művészetért Díjban részesült: Bence Lajos költő (Lendva), Bocskai Vince szobrász?művész (Szováta), Dárday István, Szalai Györgyi filmrendező, Ekler Dezső építész, ifjú Nagy Zoltán balettművész, Kárpáti Tamás festőművész, Magyar Zoltán néprajzkutató, Ránki Dezső zongora?művész, S. Benedek András író (Kárpátalja), Vivi Dragan Vasile operatőr (Románia).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?