Magyar filmeket is vetítenek

Locarno. Ingmar Bergman svéd filmrendező előtt tisztelegve nyílt meg a 60. évfordulóját ünneplő Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál.

Locarno. Ingmar Bergman svéd filmrendező előtt tisztelegve nyílt meg a 60. évfordulóját ünneplő Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál. Az A kategóriás filmmustra, amely Berlin, Cannes és Velence mellett a legjelentősebb európai filmművészeti seregszemlék közé tartozik, Fumihiko Sori japán rendező Vexille című filmjének vetítésével kezdődött tegnap este, majd a 89 éves korában elhunyt Bergmanra emlékezve műsorra tűzték a rendezőóriás Sarabande című 2003-ban forgatott utolsó filmjét.

A 11 napos vetítéssorozat alatt közel 500 produkciót láthat majd a közönség a különböző szekciókban. Az Arany Leopárdért folyó versenybe idén 19 játékfilmet hívott meg a fesztivál vezetése, köztük Anthony Hopkins harmadik rendezői munkáját, a Slipstream című pszichothrillert, amelynek főszerepét is a brit színész alakítja. A nemzetközi mezőnyben japán, koreai, francia, német, olasz, spanyol, angol, román és arab versenyfilmek szerepelnek.

Magyar filmek is bejutottak a versenyprogramokba: Fliegauf Benedek Tejút című harmadik filmjének ősbemutatója a Napjaink filmművészete elnevezésű megmérettetésen lesz, Mundruczó Kornél pedig – aki az elsőfilmesek zsűrijében is helyt kapott – Johanna című operafilmjével érkezett a svájci városba.

A jubileumi visszaemlékezések keretében többek között Szabó István Álmodozások kora című filmjét is levetítik, amely 1965-ben nyerte el az Ezüst Leopárd-díjat.

Signore and Signore címmel az olasz filmművészet nagyasszonyait – köztük Anna Magnanit, Giulietta Masinát, Gina Lollobrigidát, Sophia Lorent, Claudia Cardinálét, Ornella Mutit és Maonica Belluccit – is ünneplik 1941-től napjainkig készült filmjeik vetítésével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?