Magaslatok után mélységek

Rimaszombat. A napokban bonyolította le a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya a Gömör Kishonti Népművelési Központtal együttműködve a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulóját, amelyen több mint száz versenyző vett részt.
A járási versenyt az iskolai és a körzeti fordulók előzték meg.

Rimaszombat. A napokban bonyolította le a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya a Gömör Kishonti Népművelési Központtal együttműködve a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulóját, amelyen több mint száz versenyző vett részt.

A járási versenyt az iskolai és a körzeti fordulók előzték meg. Több kisiskola először kapcsolódott be a versenybe, s közülük néhányan sikeresen szerepeltek, mint például Dobóca vagy Balogfala. A járási fordulóban taroltak a rimaszombati iskolák diákjai.

A zsűrielnökök, Hizsnyan Géza színikritikus és Mázik István rendező értékelésükben elmondták: ahogy haladtak az első kategóriától az idősebb korosztályok kategóriái felé, úgy csökkent a színvonal. Örvendetesnek tartották viszont, hogy az előző évekhez viszonyítva kevesebben indultak „slágerszerzőnek“ számító alkotó művével vagy a versenyeken gyakran elhangzó „slágerverssel”, és meglepetésre sok, ritkábban választott mű és szerző is helyet kapott a résztvevők repertoárjában.

Ismét indultak a speciális alapiskola diákjai, s közülük többen is kellemes meglepetést szereztek. Szomorú volt viszont a zsűri a középiskolások teljesítménye láttán, de nemcsak a teljesítmény hagyott maga után kívánnivalót, hanem a középiskolások érdektelensége is, akik inkább a kultúrterem melletti biliárdszobában szórakoztak a rendezvény ideje alatt, és zavarták a versenyzőket.

A győztesek névsora:

Próza – I. kat.: 1. Pataky Réka (Tompa Alapiskola – Rimaszombat) 2. Zagyi Boglárka (Tompa AI) 3. Sztankovics Kincső (Novomeský Utcai AI – Rimaszombat) II. kat.: 1. Boros Eszter (Novomeský utcai AI) 2. Agócs-Kis Réka (Dobóca) 3. Rúgó Alexandra (Tompa AI) és Hangácsi István (Református Gimnázium – Rimaszombat) III. kat.: 1. Pólos Veronika (Feled) 2. Topor Ferenc (Novomeský Utcai AI) 3. Mihály Péter (Református Gimnázium) és Básti Andrea (Novomeský Utcai AI) IV. kat.: 1. Marek Adrienn (Kereskedelmi Akadémia – Rimaszombat)

Vers – I. kat.: 1. Kovács Krisztina (Novomeský Utcai AI) 2. Csernok Emese (Novomeský Utcai AI) és Gasko Bianka (Tompa AI) 3. Singlár Enikő (Feled) és Mihályi Szabolcs (Balogfala) II. kat.: 1. Végh Barbara (Református Gimnázium) 2. Kovács Lilla (Tompa AI) 3. Csank Dorottya (Református Gimnázium) és Radics Erik (Bátka) III. kat.: 1. Mihály Péter (Református Gimnázium) 2. Molnár Krisztina (Tompa AI) 3.Mihály Tímea (Novomeský Utcai AI) IV. kat.: 1. Marek Adrienn (Kereskedelmi Akadémia) 2. Csank Eszter (Kereskedelmi Akadémia) 3. Ondrej Nóra (Református Gimnázium) VI. kat. – megzenésített versek: 1. Sorsvirág együttes 2. Forgon Attila–Deák Éva

A kerületi fordulóra Ipolynyéken kerül sor március 25-én. (-giv-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?