Madách Imre Emléknap

Alsósztregova. Idén is megtartották az immár hagyományos Madách Imre Emléknapot az alsósztregovai Madách-kastélyban, a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának szervezésében. A rendezők és a társrendezők színes, tartalmas kétnyelvű rendezvényt állítottak össze, mellyel a nagy drámaíró halálának 142.

Alsósztregova. Idén is megtartották az immár hagyományos Madách Imre Emléknapot az alsósztregovai Madách-kastélyban, a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának szervezésében. A rendezők és a társrendezők színes, tartalmas kétnyelvű rendezvényt állítottak össze, mellyel a nagy drámaíró halálának 142. évfordulójára emlékeztek. A gazdag műsor a helyi és a vanyarci (Magyarország) iskolások műsorával kezdődött, majd a nagykürtösi művelődési központ irodalmi klubjának zenés irodalmi összeállításával folytatódott. A délelőtti program fő pontjaként került sor Kerényi Ferenc irodalomtörténész Madách Imréről szóló monográfiájának bemutatójára. A művet, mely a Kalligram Kiadó gondozásában jelent meg, a szerző jelenlétében N. Tóth Anikó méltatta, aki többek között kiemelte, hogy Kerényi Ferenc negyvenévi kutatói munkájának minden részletessége megtalálható a műben.

Madách Imre halhatatlan drámájára, Az ember tragédiájára emlékeztek az alsósztregovai J. Baláž színjátszó együttes tagjai is, akik összeállításukban a dráma 12. képének mondanivalóját aktualizálták nagy sikerrel. A nagykürtösi művészeti alapiskola diákjai összeállításukkal Madách irodalmi hagyatékát elevenítették föl. A nap legérdekesebb momentuma Kiss Ferenc magángyűjtő kiállítása volt, mely a Balogh Károly-hagyatékból származó eredeti Madách-dokumentumokra, fényképekre, levelekre épült. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?