Ma indul az eSzínház Fesztivál

ddd

A szeptember 26-ig tartó online színházi szemle 25 előadást kínál.

  Többek között a Vígszínház, a KV Társulat, a Madách Színház, a Jászai Mari Színház, a Gólem Színház, az Örkény Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Színház, a Vörösmarty Színház vagy a Trafó előadásaira válthatunk jegyet. 19 prózai előadás és 6 gyermek- és ifjúsági előadás szerepel a programban. A színdarabok bármely országból elérhetőek az eszinhaz.hu oldalon. 
A fesztivál egyik célja bemutatni, hogy az online vetítésre adaptált előadások miképpen hoznak létre új látásmódot, esetenként a színház és a film határán, másrészt megmutatni a színházak elmúlt időszakban létrehozott értékes alkotásait, melyekről a járványhelyzet miatt sokan lemaradtak. A fesztiválon öt alkalommal élő, ingyenes szakmai beszélgetéseket is közvetítenek neves színházigazgatók, színészek, rendezők, dramaturgok és színházi szakemberek részvételével, ahol a nézők is kérdezhetnek. A fesztiválra magyarországi és határon túli magyar színházak, független társulatok nevezhettek három különböző kategóriában a nyár folyamán, olyan előadásokkal, melyeket 2019 szeptembere óta mutattak be. A nevezési időszak alatt 21 intézmény és társulat 25 alkotással jelentkezett, ezeket láthatja most a közönség az online térben. A fesztivál időtartama alatt a nézők az általuk legjobbnak ítélt produkciókra szavazhatnak is, az ő voksaik alapján osztják ki az eSzínház Fesztivál Közönségdíját. A legjobb előadásokat és alakításokat szakmai zsűri is díjazza majd, melynek Ráckevei Anna színművész, Radnóti Zsuzsa dramaturg, Horváth Csaba rendező-koreográfus, Ujj Mészáros Károly filmrendező és Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője lesznek a tagjai. A fesztivál utolsó napján, élő eredményhirdetésen díjazzák a legjobb digitális adaptációt, a legjobb női főszereplőt, a legjobb férfi főszereplőt és a legjobb látványtervezést. A jegyekből befolyt összeget a fesztivál a színházak, társulatok és alkotók támogatására fordítja. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?