Könyvet – támogatással

Egy három évvel ezelőtti törvény és egy 2003-as kormányrendelet értelmében évenként költségvetési hozzájárulással vásárolhatnak szakirodalmat – például könyvet, elektronikus ismerethordozót, folyóiratot – a határon túli pedagógusok és oktatók.

Egy három évvel ezelőtti törvény és egy 2003-as kormányrendelet értelmében évenként költségvetési hozzájárulással vásárolhatnak szakirodalmat – például könyvet, elektronikus ismerethordozót, folyóiratot – a határon túli pedagógusok és oktatók. Mik a feltételek?

Persze csak azok, akinek van magyar igazolványuk vagy magyar hozzátartozói igazolványuk, továbbá pedagógusigazolvánnyal, illetve oktatói kártyával rendelkeznek.

Az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont tájékoztatása szerint fontos tudnivaló, hogy a kedvezmény igénybevételéhez ki kell tölteni az új igazolvány vagy a kártya igénylő lapját, amelyen arról nyilatkozik az illető, hogy a két okmány érvényességének idejéig hozzájárul adatainak a Könyvtárellátó Közhasznú Társasághoz történő eljuttatásához. További feltétel, hogy a már 2004-re is meghosszabbított igazolványok, kártyák tulajdonosai adataik továbbításához való hozzájárulásukról nyilatkozatot adjanak postára az OKÉV-nek (1054 Budapest, Báthory u. 10).

Igénylőlap az érintett ország információs irodájában szerezhető be vagy letölthető – akár nyilatkozati szöveggel együtt – az Oktatási Minisztérium honlapjáról. A kedvezmény új igazolvány esetében az igazolvány átvételétől számítva jár, régi esetén a nyilatkozat beérkezése után két-három hét elteltével. Jó tudni, hogy pedagógusigazolványt és oktatói kártyát a szóban forgó ország magyar külképviseletén, Magyarországon pedig a megyei, illetve fővárosi közigazgatási hivatalokban lehet átvenni. Ha minden együtt van, kezdődhet a vásárlás az erre feljogosított üzletekben, a Könyvtárellátó Közhasznú Társaság könyvesboltjaiban. A boltokról bővebb információt a könyvtárellátótól lehet kérni (1134 Budapest, Váci út 19.).

Az idén 14 ezer forint a könyvvásárlási támogatás összege, melynek maradványa nem vihető át a következő évre. Nem kötelező egyszerre elkölteni a keretet, de a túllépést a helyszínen kell kifizetnie mindenkinek. Vásárláskor egyébként a magyar igazolványt és/vagy a pedagógusigazolványt, oktatói kártyát kell felmutatni. Ha nem személyesen vásárol valaki, akkor a megbízottnak meghatalmazást kell adnia – mellékelve az igazolványát, kártyáját vagy ezek másolatát –, de egy megbízott legfeljebb két személy nevében járhat el. Nem pénzzel kell fizetni, hiszen a könyvtárellátó rögzíti a jogosultak adatait, kódszámot ad nekik, melyet közöl a vásárlásra kijelölt könyvesboltokkal, ahol a vásárló a számla aláírásával igazolja a kedvezmény igénybevételét. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?