Könyvek és gyerekek

Komárom. Az I. Szlovákiai Könyvfesztivál rendezvénysorozat keretében a Manódombi huncutságok és a Tündérvilág című munkájukat mutatták be tegnap Komáromban a szerzők, Balázsy Géza és Z. Németh István.

Komárom. Az I. Szlovákiai Könyvfesztivál rendezvénysorozat keretében a Manódombi huncutságok és a Tündérvilág című munkájukat mutatták be tegnap Komáromban a szerzők, Balázsy Géza és Z. Németh István. Balázsy Géza neve elsősorban gyermek- és tankönyvillusztrátorként cseng ismerősen, de lassan íróként is belopja magát a kicsik szívébe. A Manódombi huncutságok című kisregény az állattörténeteket tartalmazó A nagy erdőben után a második megjelent műve. Z. Németh István igazán nem mondható kezdőnek a szakmában, egy tucatnyi verses- és novelláskötet jelzi termékenységét és tehetségét. Ez utóbbit egyébként a tegnapi bemutató is igazolta: a költő saját tolmácsolásában előadott humoros versecskék azonnal elnyerték a hallgatóság tetszését. Különösen a kétjobblábas focistáról szóló Csetlibotli című verse fakasztott mosolyt a fiatal hallgatóság arcára. De a Kom-kom-Komárom vagy az Egy egér levele a sajthoz című verseket is nagy tapssal jutalmazta a közönség. A Marianum Egyházi Alapiskola alsó tagozatos diákjaiból és a Ferencesek utcai óvodásokból álló hallgatóság egyébként nagyon aktívnak bizonyult, a gyerekek szinte ki sem fogytak a két vendéghez intézett kérdésekből, amelyek főleg „a hogyan és meddig készül egy vers, illetve egy kép” problémakörét járták körül. A találkozó végén az óvodások a Manódombi huncutságokhoz készített saját illusztrációikkal kedveskedtek Balázsy Gézának, Bugyi Ágnes, Szabó Péter Márk és Dudás Rebeka tanulók pedig saját költeményeiket szavalták el, jelezve, jön az utánpótlás.

Stubendek László, a Csemadok városi alapszervezetének elnöke a találkozó után felvetette, hogy a Csemadok kiállítótermében szívesen helyet adnának a hazai magyar gyermekkönyv-illusztrátorok kiállításának. Véleménye szerint ennek koordinátora lehetne a Könyvszakmai Szövetség, amelynek jelen lévő elnöke, Balázs F. Attila – aki a két könyvet megjelentető AB-ART kiadó igazgatója is egyben – továbbgondolásra érdemesnek találta az ötletet. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?