Költészet gyűrt papíron

Kassa. Ma délután 17 órakor nyílik a Kelet-Szlovákiai Múzeum Bástya Galériájában Sárközy Erzsébet festőművész Papírképek című kiállítása.

Kassa. Ma délután 17 órakor nyílik a Kelet-Szlovákiai Múzeum Bástya Galériájában Sárközy Erzsébet festőművész Papírképek című kiállítása. A tárlat kurátora, Somos György festőművész az anyaggal való közvetlen kapcsolatot tartja legfontosabbnak ezeknél a gyűrt papírra festett, álomszerű képeknél: „Maga a papír, a papír gyűrődései, szakadásai, az anyag véletlenszerű struktúrája beépül és szervesen összeforr a képek tartalmával s mondanivalójával. Annak ellenére, hogy két teljesen különböző technikáról van szó, mégis töretlen a folytonosság és teljes az összhang, Sárközy Erzsébet akvarelljeit is ugyanez az anyaggal való játékos párbeszéd jellemzi. Ahogy a gyűrt papír szálkás ráncai megismétlik és megerősítik Erzsébet fáinak csontvázszerű szerkezetét, másutt pedig a lomb zizegő puhaságát fokozzák, papírképein úgy hangsúlyozzák saját készítésű papírjai a különböző struktúrájú anyagokat, mint kő, felhő, agyag vagy pala. A papírképek keményebb és elvontabb kompozícióit a papír anyagának finom, játékos életszerűsége szelídíti költészet?té” – véli a kurátor, az amszterdami Ruudt Wackers Művészeti Akadémia docense.

A kiállítás augusztus 31-ig tekinthető meg a Rodostói Ház udvarában található Bástya Galériában. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?